03 / 05 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 3 dönümlük alan Samsat Belediyesine 6.500 TL'ye kiralandı iddiası Meclis'te!

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 3 dönümlük alan Samsat Belediyesine 6.500 TL'ye kiralandı iddiası Meclis'te!

arazinin aylık 6 bin 500 TL'ye kiralanmış olması Meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, konuyla ilgili sorular yöneltti. İşte ayrıntılar...



Adıyaman’ın 6 bin nüfuslu Samsat Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği sınırları içinde bulunan 3 dönüm
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclisi Üyesi ve  Ankara  Milletvekili Semra Dinçer, Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili bir iddiayı Meclis gündemine taşıdı. 

"Atatürk Orman Çiftliği içindeki 3 dönümlük bir alanın Adıyaman Samsat Belediyesine 6.500 lira bedel karşılığında kiralandığı yönünde haberler basında yer alıyor" açıklamasında bulunan Semra Dinçer, Ankara'ya 870 kilometre uzaklıktaki bir belediyeye Atatürk Orman Çiftliği içinde bir arazinin kiralanmasının nedeninin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. 

Atatürk Orman Çiftliği ndeki 3 dönümlük alan Samsat Belediyesine 6.500 TL ye kiralandı iddiası Meclis te!

CHP Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, "Buradan Tarım ve Orman Bakanına sormak isterim: Bu
arazinin Samsat Belediyesine kiralandığı haberleri doğru mudur? Samsat Belediyesi bu araziyi hangi amaçla kullanacaktır? Bu alanın daha sonra bir tarikata tahsis edileceği iddiaları doğru mudur? Bu arazi kaç yıllığına kiralanmıştır? Bu alanın kiralanması için herhangi bir ihale yapılmış mıdır? 6.500 Türk lirası kira bedeli neye göre belirlenmiştir?" sorularını yöneltti. 

Ayrıca, Dinçer, Atatürk'ün mirasının ranta ve talana açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Atatürk Orman Çiftliği ndeki 3 dönümlük alan Samsat Belediyesine 6.500 TL ye kiralandı iddiası Meclis te!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Deniz Zeyrek de konuyu dünkü köşesinde kaleme aldı. Konuyu Veli Toprak'ın gündeme getirdiğini aktaran Zeyrek, kiralanan arazinin olduğu yerin çok kıymetli olduğunu vurguladı. 

"Bölgede çok sayıda köfteci, kokoreççi, restoran bulunuyor. O işletmelerden birinin sahibi, “Kiralanan alanın ve binanın kirası en az 300 bin TL'dir. 6 bin 500 TL oranın aidatı dahi olmaz” diyor" bilgilerini veren Deniz Zeyrek, arazinin bütün bakım masraflarının da AOÇ idaresi tarafından karşılandığını belirtti. 

"Samsat Belediyesi ısrarla araziyi belediye sosyal tesisi yapacağını ifade ediyor" diyen Deniz Zeyrek, "Samsat’tan 870 kilometre uzakta, Saray manzaralı sosyal tesis. Acaba 6 bin nüfuslu ilçeden kim gelip bu sosyal tesisi kullanacak?" dedi. 

Skoda Şubat 2024 fiyatlarını tek tek açıkladı! İşte son dakika Fabia, Kodiaq, Scala, Karoq ve Octavia fiyatları!

10 bin TL'ye arsa sahibi olmak mümkün! Kocaeli, Ankara, Manisa ve Alanya'da satışa çıkarılan araziler!

Gebze ve Ataşehir'de 1 adet arazi ile 3 adet konut kiraya veriliyor!

 


Geri Dön