23 / 06 / 2024

ATEM Başkanı'ndan belediyelere çağrı!  Konut arzı için imarlı alanlar genişletilmeli! 

ATEM Başkanı'ndan belediyelere çağrı!  Konut arzı için imarlı alanlar genişletilmeli! 

ATEM Başkanı Hakan Akçam hobi bahçelerinin yoğun olduğu tarım arazilerinin imara açılarak konut arz sıkıntısının giderilmesine yönelik imar çalışmalarının genişletilmesi konusunda belediyelere seslendi.



Emlak sektörünün en önemli sorunlarından birinin imarlı alanları şehir merkezine sıkıştırmak olduğuna vurgu yapan  Ankara  Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Hakan Akçam, “Şehirlerin çeperlerindeki özellikle hobi bahçelerinin yoğun olduğu tarım arazilerinin imara açılarak konut arz sıkıntısının giderilmesine yönelik imar çalışmaları da ivedilikle başlatılmalıdır” dedi.

ATEM Başkanı ndan belediyelere çağrı!  Konut arzı için imarlı alanlar genişletilmeli! 

KONUT ARZI MÜTEAHHİTİ VURDU: BİR ÇOK PROJE RAFA KALDIRILDI

Konut sektöründe yaşanan sorunları çözmek için hükümet yetkilileri ve yerel yönetimlerle yeni çözümler, projeler üretmeye hazır olduklarına da değinen Akçam “Son dönemde konut satışları 10 yıllık ortalamanın çok altındadır. Konut yapımında yaşanan sorunlardan dolayı birçok müteahhit yeni projelerini rafa kaldırmak zorunda kaldı.

En önemli nedenleri ise arsa fiyatlarının ve inşaat maliyetlerinin büyük ölçüde artması oldu. Bu noktada belediyeler de yeni binaların yapılması için devreye girebilir, çünkü konut ihtiyacı artan nüfusa paralel olarak hızla artmakta. Biz imarsız alanların imara açılmasının konut arzını artıracağına inanıyoruz ve belediyelerden de bu konuda destek vermelerini istiyoruz.”dedi.

ATEM Başkanı ndan belediyelere çağrı!  Konut arzı için imarlı alanlar genişletilmeli! 

ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

ATEM Başkanı Hakan Akçam, hobi bahçelerinin sorunlarının gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çekerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yerel yönetimlere seslendi. Hobi bahçelerinin sahiplerine kesilen cezaların büyük meblağlar olduğunu ifade eden Akçam, ceza kesmekten ziyade kurumların hobi bahçelerinin altyapı sorunlarının çözülmesi için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Akçam, son dönemde kamu çalışanları gibi sabit gelirli birçok vatandaşın küçük birikimleri ile ileriye yönelik yatırım yapmak için kooperatifler aracılığıyla hobi bahçeleri aldığını ifade ederek şunlara değindi: “Bu yatırımlar özellikle Ankara, İstanbul başta olmak üzere metropol şehirlerimizde yoğunlaşıyor.

Sadece Başkent Ankara’da 5 binin üzerinde kooperatif ve bu kooperatiflerin 200 binin üzerinde üyesi bulunuyor. Bu kooperatiflerde yer alan hobi bahçeleri vatandaşın toprakla buluştuğu, tarımsal üretim yaptığı alanlardır.

Bu alanları bir dönemin kronik sorunu olan gecekondulaşma gibi algılayarak yerel yönetimlerin, çevre şehircilik il müdürlüklerinin, il tarım ve orman müdürlüklerinin hobi bahçelerine ağır cezalar kesmesi kabul edilemez.”dedi.

Kiracılara kötü haber! 1 Temmuz’dan sonra kira fiyatları artabilir!

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Geri Dön