29 / 04 / 2024

Automall açılmadan yüzde 90'ı satıldı

Automall açılmadan yüzde 90'ı satıldı

MİLPA, Hürriyet Pazarlama ve D-Yapı bünyesinde gerçekleştirilen Türkiye'nin tek otomobil alışveriş merkezi projesi Automall'da galerilerin yüzde 90'ı satıldı



Automall'ın açılış için gün saydığını söyleyen Hürriyet Pazarlama Genel Müdür Vekili Rıza Koçyiğit, “Automall Projesi'nde 379 adet oto galerisi bulunuyor. Yapımına Haziran 2007'de başlanılan Automall'daki galerilerin yüzde 90'ı satıldı ve maliklerine teslim edildi. İç dekorasyonu tamamlanan galeriler faaliyete hazır” dedi. Koçyiğit, Automall'ın, 46 dönüm arazide yaklaşık 86 bin metrekare kapalı alan üzerinde 662 adet bağımsız bölümden oluştu. Automall'daki mülk sahiplerinin bir an önce yerini almasını bekliyoruz” diye konuştu. 
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Automall açılış için gün sayıyor

Otomobil alışveriş merkezi Automall'daki 379 galeriden yüzde 90'ı sahibini buldu. Projenin faaliyete geçecek noktaya geldiği bildirildi

Galerilerin yüzde 90'ının satıldığı otomobil alışveriş merkezi Automall, açılış için gün sayıyor. Hürriyet Pazarlama'nın hayata geçirdiği projedeki gelişmeleri önceki akşam galeri sahipleriyle değerlendiren Hürriyet Pazarlama Genel Müdür Vekili Rıza Koçyiğit, Automall'da 379 adet oto galerisinin olduğunu söyledi.
Koçyiğit, “Automall'daki galerilerin yüzde 90'ı satıldı ve teslim edildi. İç dekorasyonu tamamlanan galeriler, faaliyete hazır” dedi. Koçyiğit, projenin yapımına 2007 Haziran'da başladıklarını hatırlattı.
Koçyiğit, projenin inşaatının tamamlandığını ve yönetim için Yödaş Yönetim Danışmanlık şirketi ile anlaştıklarını ancak bundan sonra da hem kendilerinin hem de mülk sahiplerinin üzerlerine düşen görevler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Galerilerin şehir dışına çıkarılması genelgesinin uygulamaya girdiği dönemde Automall'daki kurulu düzen, sizlere önemli bir rekabet avantajı sağlayacaktır. Automall'daki mülk sahiplerinin bir an önce yerini almasını bekliyoruz.”

Daire teslimi 1 Eylül'de
Automall Satış ve Pazarlama Müdürü Kayhan Baykal da projedeki galerilerin yüzde 90'ının satılmasına rağmen doluluk oranının yüzde 15 seviyelerinde olduğunu ancak kısa zaman içerisinde bu oranın artacağını ifade etti.
Projede, 221 adet rezidans dairenin de bulunduğunu dile getiren Baykal, bu dairelerin de yüzde 60'ının satıldığını ve teslimatını 1 Eylül'de yapacaklarını söyledi. Baykal, projede, kalan galerilerin 250 bin ile 450 bin dolar, servis dükkânlarının 180 bin ile 410 bin dolar, ofislerin 150 bin ile 160 bin dolar, rezidansların ise 80 bin ile 115 bin dolar arasında fiyatlarla satışına devam edildiğini bildirdi.

46 dönüm arazi
İstanbul'da TEM Otoyolu Mahmutbey ve Metris kavşakları arasına yer alan Automall, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na 5, Atatürk Havalimanı'na 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 46 dönüm arazi üzerinde 86 bin metrekare inşaat alanı bulunan Automall'da, 379 oto galeri, 19 servis alanı, lokanta, fastfood restoranlar, çarşı, noter, trafik müşavirliği olarak kullanılacak dairelerin yanı sıra 221 adet rezidans daire ile 1000 araç kapasiteli otopark da yer alıyor.
Milliyet


Geri Dön