03 / 05 / 2024

Autopia Alışveriş Merkezinde kiralamalar başladı!

Autopia Alışveriş Merkezinde kiralamalar başladı!

İlk gününde 10 kiralama yapıldı. 6 banka için yerin ayrıldığı Autopia AVM için 200 kiracı adayı kapıda bekliyor.  Beylikdüzündeki Autopia Alışveriş Merkezinde daha inşaat tamamlanmadan kiralamalar da başladı...



 Avrupanın en büyük otomobil alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Autopiada kiralamalar başladı.


İlk gününde 10 kiralama yapıldı. 6 banka için yerin ayrıldığı Autopia AVM için 200 kiracı adayı kapıda bekliyor. Türkiyenin ilk, Avrupanın ise en büyük otomobil alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan, Beylikdüzündeki Autopia Alışveriş Merkezinde daha inşaat tamamlanmadan kiralamalar da başladı. Projede 70mağazanın satışı sürerken, bir yandan da alamayıp kiralamayı düşünenler ön talepte bulunuyor. Genel Müdür Bilge Çalıklı Arpacı, herkesi kabul etmediklerini, mağaza karmasına dikkat ettiklerini söyledi.

En az 300 bin dolar gerekiyor

Arpacı Burada kiralamaları da biz yapıyoruz. Mülk sahibi ile kiracı adayını karşı karşıya getiriyoruz. Bizden mülk almak isteyip de alamayanlar kiracı adayı olarak adlarını yazdırıyor. Bu şekilde 200e yakın kiracı adayımız var. Kiralamalara geçen hafta itibariyle başladık. Daha ilk gün 10 kiralama yaptık dedi. AVMde mağaza sahibi olmak için en az 300 bin dolarınızın olması gerekiyor. AVMnin içinde sadece motorlu vemotorsuz araçlara dair mağazalar olmayacak, bankalar, sigorta şirketleri, noterler, hobby center gibi otomobil alışverişini ilgilendiren yan birimlere de yer ayrılacak. Keleşoğlu İnşaat - Gül İnşaat ortaklığı tarafından kaba inşaatının yüzde 80i biten AVM yıl sonuna yetiştirilecek.

150 ayda amorti eder

Mağazaların en düşük kira getirisi ayda 3 bin doları buluyor. Arpacı, Autopiada yatırımların kira ile kendisini 150 ayda amorti edebileceğini vurguladı. Arpacı Ancak bu süreye mülkün kendisinin kazanacağı değer dahil değil. Elbetteki böyle bir güzergahta olmasından dolayı mülklerin kendisi de değer kazanacak diye konuştu.

Ev yatırım değildir

Autopia AVMde 96 ay vade ve sıfır faizle mağaza alınabiliyor. Genel Müdür Arpacı, günümüzde oturacak evi olanlar için ev almanın bir yatırım olmadığını savunarak Ev yerine ofis ve mağaza alın dedi. AVMde galeri alanlarında en küçük mağazanın büyüklüğü 80 metrekare.

Bugün/Selma ŞENOL


Geri Dön