02 / 05 / 2024

Autopia'nın çatısında yüzde 7 eğimli test pisti!

Autopia'nın çatısında yüzde 7 eğimli test pisti!

Kapılarını açmak için geri sayıma başlayan Autopianın çatısında yer alan ve TCK yol eğim hesaplarına dayanılarak bu doğrultuda inşa edilen benzersiz test pisti, teknik özellikleri ve güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor...



Dünyanın en büyük, Avrupanın ise ilk ve tek otomobil alışveriş merkezi olan Autopianın çatısında yer alan benzersiz pist ile Test Sürüşü kavramı çok farklı bir boyuta taşınıyor.

Kapılarını açmak için geri sayıma başlayan Autopia, otomotiv dünyasının tüm katmanlarına getirmeye hazırlandığı farklı yaklaşım ve bakış açısına, çatısında bulunan benzersiz test sürüş pisti ile de damgasını vurmaya hazırlanıyor.

İstanbul gibi her metrekaresinin çok değerli olduğu bir metropol içinde, şehir içinde test sürüş pistlerine yer ayırmanın adeta lüks olarak kabul edildiği ve yatırım yapılamadığı günümüzde, Autopia dünyada örneği olmayan bir yaklaşımla bir aracın satışında en önemli unsur olan Test Sürüşü imkanını tüm otomobil tutkunlarının hizmetine sunuyor.

Autopianın çatısında yer alan ve TCK yol eğim hesaplarına dayanılarak bu doğrultuda inşa edilen benzersiz test pisti, teknik özellikleri ve güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor. Yol eğiminin keskin dönüş virajında tam olarak %7lik bir açı sayesinde yapılması  sayesinde, aracın 90 kilometre hızla bu viraja girerek güvenli bir şekilde virajdan çıkmasının sağlandığı Autopia Test Pisti, tüm yol çerçevesi kauçuk darbe emiciler ve yavaşlatıcı su varilleri gibi üst düzey güvenlik sistemleri ile donatılıyor.

Test Pistinde kullanılacak araçlara yerleştirilecek olan otomasyon sistemleri ile de belli hızların üzerine çıkılmamasını ve kontrolden çıkan araçların güvenli bir biçimde yavaşlatılmasının sağlanacağı Test Pisti, Autopia içinde yer alacak olan müzayede salonundan da rahatça izlenebilecek ve Türkiye pazarına giren tüm önemli araçların  lansmanları için distribütörler için alternatif  ve çok farklı bir alan olacak.

www.autopia.com.tr


Geri Dön