08 / 05 / 2024

Autoshow Fuarı'nın yeni evsahibi Tüyap Fuarcılık oldu!

Autoshow Fuarı'nın yeni evsahibi Tüyap Fuarcılık oldu!

Tüyap Fuarcılıkın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Ersözlü, Hem otomotiv sektörü hem sektördeki tüm oyuncular kazandı. ODD Türkiyenin en iyi fuar merkezini seçti. ODD hem bizimle hem CNRla görüştü" dedi 



800 bin ziyaretçi, 50 milyon dolarlık yatırım ve birbirinden dikkat çeken yüzlerce lüks otomobilin boy gösterdiği Türkiyenin en prestjili fuarı Autoshowun yeni evsahibi olan Tüyap Fuarcılıkın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Ersözlü, Hem otomotiv sektörü hem sektördeki tüm oyuncular kazandı. ODD Türkiyenin en iyi fuar merkezini seçti. ODD hem bizimle hem CNRla görüştü. Teknik altyapımızın Türkiyenin en iyisi olması tercihlerinde etkili oldu. Ayrıca CNRın verdiği metrekare fiyatından daha düşük bir tutar verdik. Ama olay sadece fiyat değil, teknik altyapımız dedi.

17 bin kw elektrik var

3 salonu daha ekleyerek toplam 12 salonda 98 bin metrekarelik fuar alanına sahip olduklarını kaydeden Ersözlü, şunları söyledi: 50 bin metrekarelik kapalı alanı otomotiv firmalarının hizmetine sunacağız. Elektrik altyapımız böylesine önemli bir fuar için çok iyi durumda. 17 bin kilowatt elektrik gücümüz var. Bu da milyon dolarlık standların yapıldığı, şovların düzenlendiği Autoshow için çok önemli. Sahip olduğumuz jenaratör, havalandırma fuarın hiç bir şekilde kesintisiz devam etmesini sağlayacak nitelikte. Her salonun ısısı aynı seviyede olacak. Yani bir salon sıcakken diğer salon soğuk olmayacak. Tuvaletlerimiz gelen tüm ziyaretçilerin kapasitesini karşılayabilecek kapasitede. Yiyecek alanlarımız da keza aynı şekilde.

Metrobüs kapıda

Ulaşımın zor olduğuna ilişkin söylemlere de katılmayan Ersözlü, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: Bugün İstanbulun neresinin baş, neresinin son olduğu belli değil. 1996 yılından bu yana bu fuar merkezinde faaliyet gösteriyoruz, ulaşımda problemler yaşamadık. Ayrıca Yeşilköy-Büyükçekmece hattı hızla gelişen ve bugün itibariyle 3.5-4 milyon nüfusa ulaşan bir bölge. Potansiyel büyük. Ayrıca 1-2 ay içinde Metrobüs fuarın kapısına kadar gelmiş olacak. Söğütlüçeşme fuar arası 70-80 dakika olacak. Araçlarıyla gelenler içinde TEM otoyolu yeni bağlantı noktalarıyla çok avantajlı. Şu an için 5 farklı noktada 5 bin kapasiteli otoparkımız var. Otopark ve giriş fiyatlarıyla ilgili ODD ile birlikte kurduğumuz komitede kararları vereceğiz.

Otel 2012de açılacak

Ersözlü, yeni açtıkları 3 salonun bünyesinde 4 yıldızlı fuar oteli inşaatına da başladıklarını belirterek, Bu fuar otelinde kalan misafirlerimiz, asansörle fuara inebilecek. Bu özellikle şirketlerin yabancı misafirlerli için büyük avantaj. Bunun dışında çevrede de 5 yıldızlı bir çok otel var ve yapılıyor dedi. Fuar otelinin 2012 ortasında açılacağını ve Autoshow fuarına yetişeceğini kaydeden Ersözlü, 2013 yılında ise fuar alanını daha da genişletecekleri sinyalini verdi.

Emre Özpeynirci/Hürriyet


Geri Dön