27 / 04 / 2024

Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

Alarko Holding A.Ş Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin kimdir? Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin'in eğitim hayatı nasıldı? Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin'in hayatına dair merak edilenler.



Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin kimdir?

1980 Amman/Ürdün doğumlu olup  Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamlamıştır.

İş hayatı

 İş  yaşamına 2005 senesinde Avukat olarak başlayan Mashaki, 2008 senesinde finansal hizmetler sektörüne geçiş yaptı. Türkiye Finans Bankası'nda Şirket Sekreteri ve Kurumsal Yönetim yöneticisi vazifesiyle Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği’ni ve yönetim kurulu seviyesindeki komiteleri dizayn edip, yaşama uygulanmasına öncülük etti.

 Baş Hukuk Müşaviri namıyla Bankanın hukuk alanındaki danışmanlık ve dava birimlerini organize etti. Yürüttüğü kurumsal yönetim dönüşüm projesi ile 2016 senesinde Institute of Chartered Secretaries and Administrators (ICSA London UK) tarafından “Senenin En İyi Şirket Sekreteri” ödülünü almaya aday oldu.

Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

 2018 senesinde Holding CEO Danışmanı olarak Şişecam Grubuna ahil oldu. Grubun kurumsal yönetim ve uyum hususundaki yerel ve global projelerini organize etti. 2021 senesinde enerji grubu Karpowership için kurumsal yönetim çerçevesini dizayn hususunda Karadeniz Holding CEO'suna danışmanlık yaptı.

 Mashaki, yönetim kurulu ve komitelerin operasyonlarını iyileştirmeye, şirket içi inisiyatif kullanma aşamalarını ve kontrolleri tanımlamaya ve kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik amaçlarını somut planlara dönüştürmek için  global halka açık şirketlere aktif olarak vazifesini sürdürüyor. 2012 senesi itibari ile Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) üyeliğinde bulunuyor. 

London Business School, ICSA, EM ve IFC'den önderlik, kurumsal yönetim, şirket sekreterliği ve sürdürülebilirlik konularında profesyonel belgeleri vardır. 2019 itibari ile IFC sürdürülebilirlik ve kurumsal yönetim eğitmenliği programının üyesidir.

Av. Ar. Nihal Mashaki Seçkin kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?


Geri Dön