29 / 04 / 2024

Leyla Alaton kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

 Leyla Alaton kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

Alarko Holding A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton kimdir? Leyla Alaton daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Leyla Alaton'un eğitim hayatı nasıldı? Leyla Alaton'un hayatına dair merak edilenler.



LEYLA  ALATON KİMDİR?

İş kadını. 1961 senesinde İstanbul’da doğdu. Leylâ Alaton, Alarko şirketinin kurucusu İshak Alaton’un ilk evladı olup Vedat Alaton’un da ablasıdır. Annesi İsveçli olup, babası Türkiye asıllı Musevi bir aileye mensuptur.

EĞİTİM HAYATI

 İlkoku eğitimini Şişli Terakki Lisesi ilk bölümünde, ortaokul eğitimini ise Saint Pulcherie Fransız Lisesi orta bölümünde, lisede Notre Dame de Sion’da eğitim görürken, Yükseköğrenimini Amerika (ABD)’da Fairleigh Dickinson Üniversitesi'nin İşletme Bölümü’nden mezun olarak bitirdi. sonra Newyork Univercity’de Sosyal Bilimler Endüstri Psikolojisi dalında yüksek lisans yaptı.  

 Leyla Alaton kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

ABD’de eğitim görürken küçük çaplı olarak ticarete atıldı. “Babamın zenginliğini, geniş imkânlı olduğunu üniversite bitene kadar hissetmedim; hep mütevazi yaşadık” diyen Alaton, Türkiye’den yanına aldığı erkek kemerlerini elinde çanta ile Amerika’da satışa çıkardıktan iki sene sonra iki milyon dolar ciroya erişti. 1986 senesinde geri geldiği Türkiye’de işadamı Üzeyir Garih’in yanına asistan vazifesini yaparak profesyonel iş yaşamına girmiş oldu. 1989’da Alarko Şirketler Topluluğu Tanıtım Koordinatörlüğüne geldi. Alkent Etiler Uyduşehir ve Alsit Villakent projelerinin tanıtma ve pazarlama vazifeleri ile devam eden aş yalamaı, 1993 senesinde Alarko Holding’ten bağımsız olarak kendi şirketi Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık Şirketi’ni kurarak devam etti. Mehmet Günyeli ile yuva kurmasının ardından on bir sene sonra eşinden ayrılan Leylâ Alaton’un, Efe Eros ve Alp Atlas adlarında iki oğlu vardır. Alarko Şirketler Topluluğu’nun Yönetim Kurul üyeliğini de yapmaktadır.

 


Geri Dön