29 / 04 / 2024

Avcılar’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i iptal edildi iddiası!

 Avcılar’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i iptal edildi iddiası!

İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım, ilçedeki çalışmalarla ve parti vaatleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Serkan Yalım, kentsel dönüşümle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım, ilçedeki çalışmalarla ve parti vaatleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Gazete Damga'dan Barış Kış ve Zehra Çelik'in haberine göre; Avcılar’daki imar problemiyle ilgili konuşan  Yalım, "İmarla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Belediye başkanı, İBB ve meclis üyeleriyle imar çalışmaları ve halkın bu konuda rahat etmeleri üzerinde görüşmeler sağladık. Tahtakale Mahallesi 80-85 bin nüfusa yakın bir mahalle. Orada rezerve edilmiş alanlar var. Çoğu daire ve binalar eski. İnsanlara kentsel dönüşüm açısından hiçbir yenilik yapılmamış. Yerel seçim dönemlerinde 'imarınız hazır' diye herkese söz verildi. Ama üzerinden iki yıl geçti. Hala oraya kimse bakmıyor. Dolayısıyla insanların artık siyasete inancı kalmadı. Bizde siyasi parti olarak il başkanımızla mahalleye ziyaretimizi yaptık. Ne kadar dertli olduklarını gördük ve bunu TBMM’ye taşıdık. Şuan bizim oy devşirme gibi bir niyetimiz yok, zira bir seçim de ortada yok. Bende ilçe başkanı olarak gücümüzün yettiği kadar, eleştirileri de göz önüne alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

 Avcılar’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45 i iptal edildi iddiası!

Konuşmasına, "Biz burada 40 yıllık bir mahalleden bahsediyoruz. Daha sonra kurulan mahallelere imar veriliyor ama oraya verilmiyor" diyerek devam eden Yalım, "Kanal İstanbul çalışması da oradan geçecektir. Ben de siyasetçi olarak bu sıkıntıları gündeme getirmek zorundayım. Avcılar’ın en büyük sıkıntısı deprem bölgesi olması ve bazı bölgelere imar çalışması verilmemesidir. Bu konuda vatandaşın biraz akıllı olması gerekiyor. Birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Avcılar’da kentsel dönüşümle ilgili yapılan çalışmaların yüzde 45’i iptal edilmiştir. Gerekçesi de iki kişi yan yana gelip az bir bütçeyle müteahhitlik yapmak istediğini söylüyor. Sırf getirim bölgesi diye. Apartman sakinlerin bu durumda akıllı davranmalı. Bir avukat tutup süreci takip etmeliler. Vatandaşı şu konuda uyarıyorum, gelen müteahhit arkadaşlar eğer sizden peşin para istiyorsa onlarla çalışmayın" diye konuştu.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Avcılar'da riskli bina kalmayacak!


Geri Dön