29 / 04 / 2024

'Avlu Mardin' konut projesinde imar çıkmazı!

'Avlu Mardin' konut projesinde imar çıkmazı!

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Akres Bölgesi’nde nazım imar planı olmadığı iddia edilen “Avlu Mardin” inşaat çalışmaları devam ediyor.



Artuklu ilçesinde dere yatağında inşaat çalışmaları devam eden “Avlu Mardin” inşaat projesinin nazım imar planı olmadığı ve kurum görüşlerinin alınmadığı iddia ediliyor.

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Akres Bölgesi’nde dere yatağına Venus Yağı tarafından villa ve konut projesi hayata geçiyor. “Avlu Mardin” adlı inşaat projesi kapsamında, 66 bin 710 metrekare alan üzerine 69 villa ile 387 konut yapılması hedefleniyor.

Mezopotamya Haber Ajansı'ndaki habere göre, imar planında 5 kat olarak izin verilen projenin, inşaat planında 5 blokta 9 kat, tanıtım görsellerinde ise 11 katlı binalar bulunuyor. Artuklu Belediyesi ile kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ses çıkarmadığı inşaatta çok sayıda usulsüzlük olduğu ileri sürülüyor.

 Avlu Mardin konut projesinde imar çıkmazı!

NAZIM İMAR PLANI YOK

Aktarılan bilgilere göre; arsa statüsündeki alan için nazım imar planı (arazilerin kullanım kararlarının belirlendiği imar planı) yok. Öte yandan görüşlerine başvurulması gereken kurumlara da danışılmadı. Kurum görüşleri alınmadan inşaat izni verilen alanda, aynı zamanda proje yolunun da dere aksı üzerinde gösterilmesi dikkat çekti.

Proje izinlerinin de usulsüz verildiği kaydedildi. ‭İddiaya göre, izinlerin kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde önceki dönem İmar Daire Başkanlığı yapan B.K. ile Genel Sekreter M.S. tarafından verildiği belirtildi.

 Avlu Mardin konut projesinde imar çıkmazı!

AVLU MARDIN PROJESİ DETAYLARI

Avlu Mardin, 66710 m2 alan üzerine konumlanmış, 12 farklı tasarım ve metre kare alternatifiyle 387 konut, 2 farklı tasarımıyla 69 villadan oluşan; otopark, restoran, market, anaokulu, avlu ve sokaklarıyla Mardin’in tarihi şehir planlama ve geleneksel mimarisinden ilham alan dev proje, Yeni Mardin’in kalbinde yer alıyor.

Avlu Mardin, geniş 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kış bahçeli ve teraslı dublex daire alternatifleri, farklı metrekareler ile geniş bir yelpazede yaşam alanı sunuyor.

İki katlı ve bodrum dahil üç katlı seçenekleri olan villalar geniş avlusu, yeşil alanı, özel havuzu ile müstakil yaşamın tadına doyasıya varabilmeniz için tasarlandı.

Emekliler İstanbul'da yaşamamalı mı?

TOKİ  Ankara  başvuruları 3 gün sonra başlıyor! Başkentte 9 bin 703 taksitle 3+1 konut alma fırsatı!

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!


Geri Dön