05 / 05 / 2024

AVM haberlerinde yüzde 15 artış var!

AVM haberlerinde yüzde 15 artış var!

Medya Takip Ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergileri tarayarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre, 2013 yılında yayınlanan AVM haberlerinin toplam da 75.119'a ulaştığı belirlendi.




Modern yaşamın önemli bir noktası haline gelen alışveriş merkezleri (AVM), ekonomi basının haber gündeminde de önemli bir yer alıyor. Medya Takip Ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergileri tarayarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre, 2013 yılında yayınlanan AVM haberlerinin, 2012 yılına göre % 15'lik bir artış göstererek toplam da 75.119'a ulaştığı belirlendi. Ünlü markaların yer aldığı mağazalarda yapılan özel aktiviteler, sergi, film galaları, sanatçıların imza günleri, eğlence ve spor aktiviteleri üzerinde yoğunlaştığı görüldü. 

Interpress'in pek çok kentte sadece alış verişin değil sosyal yaşamın da ayrılmaz bir parçası olan AVM'ler üzerine yaptığı araştırmaya göre, 2013 yılında ülke genelinde elliyi aşkın ilde açılmış olan 300'e yakın AVM içinde, 'Espark'ın toplam 3.541 haberle ilk sırayı aldığı ortaya çıktı, iş, sanat ve magazin dünyasının ünlü isimlerinin uğrak yeri olan 'İstinye Park'ın yıl boyunca isminin yer aldığı 2.716 haberle ikinci sırada bulunduğu tespit edildi. Hakkında çıkan 2.548 haberle 'Akmerkez' listede üçüncü olurken, geçtiğimiz yılın ikinci yarısı açılan 'Zorlu Center' ise 2.384 haberle dördüncülüğü aldı. Yıl boyunca toplamda 2.338 habere ulaşan 'Kanyon AVM' beşinci sırayı alırken, listede ilk on sıra içinde yer alan diğer AVM'ler ise; 'Bursa Kent Meydanı', 'Özdilek', 'City's', 'Forum AVM, ve 'Deepo' oldu. 


Son An


Geri Dön