19 / 05 / 2024

AVM haberlerinde artış mı oldu

AVM haberlerinde artış mı oldu

Medya Takip Ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergileri tarayarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre, 2013 yılında yayınlanan AVM haberlerinin toplam da 75.119'a ulaştığı belirlendi.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 114,6 artış! 

AVM metrekare verimlilik endeksinde, Şubat 2024'te, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 114,6 oranında artış kaydedildi. 

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 92,1'lik artış!

Kasım 2023 döneminde AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 92,1, bir önceki aya göre ise yüzde 13,3 artış gösterdi.

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

AVM'lerin kira gelirindeki yükseliş GYO yatırımcılarının beklentilerini artırdı!

Kira gelirleri hızla artıyor. Bu durum AVM’lerin gelirlerini de etkiliyor. AVM’lerin kira gelirindeki hızlı yükseliş GYO yatırımcısının beklentisinin de artmasına neden oluyor.

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

Artık AVM yapılmaz 'uydu ofis'ler geliyor!

Avi Alkaş, "Türkiye’de bu koşullarda artık kolay kolay AVM yapılamaz" diyor. Alkaş, ofis şirketlerinin ‘Benim 5-7 bin metrekare alanım var. Bunun yarısını kullanacağım. Önümüzdeki 6-8 ay siz bunun kalan yarısını işletir misiniz’ şeklinde taleplerinin olduğunu söylüyor...

Türkiye’de artık AVM açılmaması lazım!

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, "Türkiye’de artık AVM açılmaması lazım. AVM denizi bitti. AVM’lerin her yıl yüzde 5 ile yüzde 10’u arasında kısmı elenecek.. Yeni açacakların elinde patlar, açmasınlar" dedi...

AVM'lere yeni fonksiyonlar yüklenecek!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin yeni başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, “AVM’ler artık sadece alışveriş yapılan yerler değil” vurgusu yapıyor. Altaş, “Alışveriş merkezlerinde yeme-içme, spor alanları, turizm ve ihracat merkezleri gibi yeni fonksiyonlar yüklenerek yeniden yapılandırma şart'

AVM Ciro Endeksi yüzde 14,1’lik artış ile zirveye yükseliyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından açıklanan Şubat ayı AVM Ciro Endeksi'ne göre yüzde 14,1’lik artış yaşandı..

Ekonomideki canlanma ofis talebini artıracak!

Cushman & Wakefield 2017 3.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'nu yayınladı. Yayınlanan rapora göre, ekonomideki canlanma ofis talebini ve AVM cirosunu artıracak. 

Ankara'da kentsel dönüşüm atağa kalktı!

Ankara'da kentsel dönüşüm atağa kalktı. Bölgede ofis, konut, AVM projeleri art arda yükseliyor.Harmoni Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Ankara Bölge Müdürü. R.Volkan Kandemir’e göre Ankara’da gittikçe değerlenen 3 dikkat çekici bölge var. İşte detaylar...

AVM haberlerinde artış mı oldu Haberi

AVM haberlerinde artış mı oldu


Modern yaşamın önemli bir noktası haline gelen alışveriş merkezleri (AVM), ekonomi basının haber gündeminde de önemli bir yer alıyor. Medya Takip Ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergileri tarayarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre, 2013 yılında yayınlanan AVM haberlerinin, 2012 yılına göre % 15'lik bir artış göstererek toplam da 75.119'a ulaştığı belirlendi. Ünlü markaların yer aldığı mağazalarda yapılan özel aktiviteler, sergi, film galaları, sanatçıların imza günleri, eğlence ve spor aktiviteleri üzerinde yoğunlaştığı görüldü. 

Interpress'in pek çok kentte sadece alış verişin değil sosyal yaşamın da ayrılmaz bir parçası olan AVM'ler üzerine yaptığı araştırmaya göre, 2013 yılında ülke genelinde elliyi aşkın ilde açılmış olan 300'e yakın AVM içinde, 'Espark'ın toplam 3.541 haberle ilk sırayı aldığı ortaya çıktı, iş,...