29 / 04 / 2024

AVM mağazalarında cirolar 2 kat arttı!

AVM mağazalarında cirolar 2 kat arttı!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Markalarımızın dörtte üçü, Temmuz’da cirolarını geçen yılın aynı ayına göre iki kat veya daha da fazla arttırdığını beyan etti" dedi.



Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bilim insanlarının ısrarla altını çizdiği gibi aşının Kovid-19'la mücadelede en etkili çözüm olduğuna dikkat çekerek, "Çift doz aşı yaptırmayanların 1 Eylül'den itibaren toplu alanlara girişlerine kısıtlama getirilmeli" dedi. 

AVM mağazalarında cirolar 2 kat arttı!

Çift doz aşı yaptırmayanlara karşı acil yaptırım uygulanması gerektiğine vurgu yapan Sinan Öncel, perakende sektöründe 17 Mayıs tarihinde kısmi açılmayla başlatılan canlanmanın tam normalleşmeye geçilen Temmuz ayında artarak sürdüğünü belirtti. 

"Gıda dışı perakende ağır hasar gördü"

Kurban Bayramı alışverişi, tatil sezonu ve turist sayısındaki yükselişin de yansımasıyla Temmuz 2021'in perakendeci açısından pandeminin başından bu yana en iyi ay olduğunu vurgulayan Sinan Öncel, "BMD olarak her ay anketlerle üyelerimizin nabzını tutuyoruz. Temmuz anketimize 336 markamız katıldı. Markalarımızın dörtte üçü, Temmuz’da cirolarını geçen yılın aynı ayına göre iki kat veya daha da fazla arttırdığını beyan etti. Yani aşılama ve tam açılma sektöre iyi geldi. Temmuz ayındaki canlılık yaraları sarmada önemli olmakla birlikte yeterli değil. Pandemi ile geçen 15 – 16 ayı değerlendirdiğimizde gıda dışı perakende ve özellikle giyim perakendesi ağır hasar gördü" açıklamasında bulundu. 

AVM mağazalarında cirolar 2 kat arttı!

"Sektörün yeni bir kapanmayı kaldıracak gücü yok"

Öncel, geçtiğimiz sene sektörün kredi borcunun yüzde 35 arttığına vurgu yaparak şunları kaydetti: 

"Biz kaynak israfı yapmadan borçlarımızı ödemek istiyoruz. Bu nedenle canlılığın devam etmesi gerekiyor. Ne yazık ki vaka ve ölüm sayılarındaki artış bizi hem üzüyor hem de kapanma riski nedeniyle endişelendiriyor. Çünkü sektörün yeni bir kapanmayı kaldıracak gücü yok. Bu nedenle keyfi olarak aşı yaptırmak istemeyenler için zorlayıcı önlemlerin alınması gerekiyor. Çift doz aşının salgınla mücadeledeki olumlu etkisi bilimsel olarak ortaya kondu. Dördüncü dalgada hayatını kaybedenlerin neredeyse tamamının aşı yaptırmayanlar olduğunu biliyoruz. Bütün bu verilere rağmen hâlâ aşı yaptırmak istemeyenler olabilir, kendi tercihleridir. Ancak kimsenin toplum sağlığını ve başka birinin hayatını riske atmaya hakkı yok. Çift doz aşı olmayanların 1 Eylül’den itibaren toplu alanlara girişlerine kısıtlama getirilmeli."

AVM mağazalarında cirolar 2 kat arttı!

Öncel, Temmuz ayında bir miktar gerileme yaşanmasıyla beraber BMD üyelerinin ortalamada yarısının toplam cirolarının en az yüzde 10’unu e-ticaretten elde ettiğine dikkat çekti.

AVM'ler ve markalar arasında kira krizi!


Geri Dön