09 / 10 / 2024

AVM merdivenleri mikroptan korunacak!

AVM merdivenleri mikroptan korunacak!

AVM'lerdeki  yürüyen merdivenlerin hijyenini sağlamak için bir makine üzerinde çalıştıklarını söyleyen Uni Yönetim Kurulu Başkanı Ataman Özbay, “Bu makineyle birlikte her gün binlerce kişinin tuttuğu merdivenlerin üzerindeki bantlarda hijyen sorunu kalma




Alışveriş merkezlerindeki yürüyen merdivenlerin hijyenini sağlamak için bir makine üzerinde çalıştıklarını söyleyen Uni Yönetim Kurulu Başkanı Ataman Özbay, “Bu makineyle birlikte her gün binlerce kişinin tuttuğu merdivenlerin üzerindeki bantlarda hijyen sorunu kalmayacak ” dedi.

Ataman firması olarak Uni markasıyla 1994 yılından bu yana ıslak mendil başta olmak üzere kişisel bakım ve hijyen üretimi konusunda üretim yaptıklarını söyleyen Özbay, şirketin öyküsünü şöyle anlattı:
“Firmamızın temelleri 1968 yılında Ataman Eczanesi 'nin açılışına dayanıyor. Ailemizin hijyen tutkunu 3 eczacı üyesi tarafından 1994 yılında kurulan Ataman Ecza böylece yola çıktı ve insan sağlığı için hijyenik ürünler üretmeyi amaçladı. ”

52 ülkeye ihracat

52 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Özbay, Türkiye 'de olduğu gibi 8 ülkede de pazar liderliğini aldıklarını kaydetti.

Faaliyetlerine ilk Uni Wipes markasıyla silindir kutu içinde ıslak mendil üreterek başladıklarını anlatan Özbay, “Türkiye 'de ıslak mendil pazarının oluşmasını sağladık. Zaman içinde Uni markalı ıslak cep mendili üretimine başlayan firmamız, Uni Extra markasıyla havlu cep mendilini üretti ” dedi.

Ataman Ecza 'nın Uni, Uni Baby, Uni Wipes, Wogi, Unimed, Premax, şželale ve Lemonni markaları altında geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını söyleyen Özbay, şöyle devam etti: “323 farklı ıslak mendil yanında kolonya, aseton, şampuan, ıslak tuvalet kağıdı, antibakteriyel jel, gül suyu, sıvı sabun, krem, vazelin ve kulak çubuğu üretiyoruz. Islak mendil kategorisinin içinde değişik tüketici ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bebek bakımı, kozmetik, günlük kişisel temizlik ve hijyen, hasta bakımı, medikal ve endüstriyel ürünleri sunuyoruz. Son dönemde yelpazemize bebeklere yönelik ‘yeni doğan ' ürünlerimizi ekledik. ”

Firmalarında 315 çalışan bulunduğunu kaydeden Özbay, “Üretimde kalite takibini kontrol eden sistem olan GMP ‘yi   aldık ” dedi.

H&M ve Watsons 'a üretim yapıyor

Sürekli yenilik ve farklılık yaratmak için çalıştıklarını söyleyen Ataman Özbay, “Ataman Ecza 'nın üretim tesisini 2010 'un ikinci yarısında Kıraç 'a taşıdık. Altyapı ve teknolojimize ek olarak hammadde seçimindeki hassasiyetimiz sayesinde Avrupa standartlarında rahatlıkla rekabet edebiliyoruz ” dedi.

Bu arada 2011 yılındaki hedefi yeni ürünlerle yeni ihracat pazarlarına girmek olan firma yurtdışındaki büyük perakende firmaları için de üretim yapıyor. H&M ve Watsons için göz makyajı temizleme mendili üreten firma, yurtiçinde de BİM ve Migros için private label üretim yapıyor.
Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön