AVM

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş  Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleriyle her ay düzenli şekilde gerçekleştirdikleri ankete ilişkin sonuçları paylaştı. 

Ekonomimcom köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde BMD Başkanı Sinan Öncel'in perakende sektörü ve kiralar ile ilgili yaptığı açıklamalara yer verdi. 

Sinan Öncel, konuya ilişkin "Tomografi elimizde. Her ay perakende sektörünün nabzını tutuyor, durumu konuştuğumuz ekonomiden sorumlu bakan ve bürokratlarla da paylaşıyoruz. Ayrıca, sıkıntılarımızı, talepleri elimizdeki tomografiye bakarak aktarıyoruz" dedi ve alışveriş sıklığının azaldığına, sepet ortalamasının da düştüğüne dikkat çekti. 

AVM VE MAĞAZALARDA DA FAHİŞ KİRA TALEPLERİ VAR 

BMD’nin üye sayısının 509 olduğuna vurgu yapan Sinan Öncel, "Eren Holding ve TAB Gıda yeni üye oldu. BMD çatısı altındaki markaların toplam 60 bin dolayında mağazası mevcut. Anketimize her ay üyelerimizin en az yarısı katılıyor, cevap veriyor" ifadelerine yer verdi.

Öncel, son anketten kiralar ile ilgili çıkan sonucu da paylaştı ve "Anketimize katılanların yüzde 89’u, “Fahiş kira artışı talepleri var” bilgisini veriyor" dedi. 

AVM’lerde süresi dolmadan kira artışı isteme oranının yüzde 71 seviyesinde olduğunun altını çizen Öncel, "“Sabit + ciroya bağlı” şeklinde olan yerlerde bile 6 kata varan kira artışı talepleri ile karşı karşıya kalıyor üyelerimiz" ifadelerini kullandı. 

BMD Başkanı Sinan Öncel, fahiş kira talebi sorununun yalnızca AVM'lerde değil cadde mağazalarında da yaşandığına vurgu yaptı ve "Özellikle 5-10 senelik kiracılar üstünde büyük baskı bulunuyor" dedi. 

Sinan Öncel, fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi olacak şekilde karşılarında mahşerin üç atlısı olduğunu belirtti. Öncel,AVM’lerdeki “sabit gider”ler ile ilgili davalarda da patlama yaşandığının altını çizdi. 

Vahap Munyar da konuya ilişkin bazı markaların İstanbul’daki mağazalarından “dünya rekoru” çıksa da perakende sektörünün “tomografisi”nde sıkıntılı görüntülerin, sancılı detayların yer aldığını belirtti. 

10 milyon TL'den ucuz sıfır ev kalmadı mı? Vatandaşlar konut yatırımı için ne diyor?

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı harcanabilir gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?