27 / 04 / 2024

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

Kandemir Emlak’ın sahibi Necmi Kandemir emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kandemir artan taleplere karşı kiralık ev bulunmadığını söyledi.



Gölcük'te uzun senelerdir emlak sektöründe hizmet vermekte olan Kandemir Emlak’ın sahibi Necmi Kandemir emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Necmi Kandemir, 2024 yılında konut sahibi olmak isteyen vatandaşların beklentilerini konusunda düşüncelerini dile getirerek, “Artan taleplere karşı kiralık ev bulunmuyor’ diye konuştu.

PİYASANIN DÜZELMESİNİ UMUT EDİYORUZ

Necmi Kandemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Geride bırakmış olduğumuz 2023 senesinde emlak piyasasının geneline baktığımız zaman kredilerin yüksek faizli olması ve son süreçte kredilerin çok fazla verilmemesi nedeniyle satılık konut piyasasında hareketlilik azalmış durumda. Yaşanan bu durum da gayrimenkul alıcılarının umudunu tüketti. 2024 yılı ile beraber yeni bir sayfanın açılmasını ve emlak piyasasının hareketlenmesini ümit ediyoruz. Artık 2024'e girdik ve bu seneye istinaden farklı ümitlerimiz de var. Temennimiz, öncelikle konut kredisindeki faizlerin düşürülmesi. Böylece insanımız, daha iyi ödeme yapabilecekleri krediler çekebilecek ve istedikleri konutları almaya başlayabilecekler. Tabi ki bunda konut kredilerinin de açılması gerekiyor. Son dönemlerde kredi kullanım oranları oldukça azalmıştı. Yaşanan bu durumda kredi faiz oranlarının yüksekliği etkiliydi elbette fakat istenilen miktarda kredilerin çekilemediği de bizlere iletilmişti. Yeni sene ile beraber bu durumun düzelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

KİRALAR ALDI BAŞINI GİTTİ

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kira fiyatları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Necmi Kandemir, “Piyasalar şişti. Gölcük’te kiralar aldı başını gitti. Her gün ilçemiz göç alıyor ve kentsel dönüşümün devam ettiği süreçte taleplere karşı kiralık konut bulunmuyor. Faizlerle beraber konut fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz. Şu an piyasada bir şişkinliğin olduğunu görüyoruz. Herkes birbirine bakarak gayrimenkul fiyatlarını belirliyor ama bu da standardından şaştı. Piyasada fiyatları şişirmeden, ederleri kadarıyla satılması, piyasayı hareketlendirecek. Bunun dışında konut almak isteyenler uzun bir zamandır 1,20 faiz oranlı ve 15 yıl, yani 180 ay vadeli konut kredisinin çıkarılmasını bekliyor. Söz konusu bu durum, ödenecek faizi arttıracak olsa da konut sahibi olmak isteyen pek çok kişinin hayalini süslüyor. Temennimiz, bunların gerçekleşmesi yönünde. Çünkü emlak piyasasının biraz nefes alması gerekiyor” diye konuştu.

2 yıl öncenin kirası, bugünün aidatı oldu!

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz!


Geri Dön