30 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz!

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yarısı Bizden" kampanyası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada "Yarısı Bizden" kampanyası ile ilgili olarak "Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden kampanyaya ilişkin video paylaştı. Videoda depremzedelerin kampanya ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkındaki görüşleri yer aldı.

Bakan Özhaseki den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul umuzu yeniliyoruz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, olası Marmara depremine karşı mega kent İstanbul'u dönüşüme hazırlıyor. Yüzleri güldüren "Yarısı Bizden" kampanyası ile vatandaşa 700 bin TL'si hibe, 700 bin Türk Lirası kredi ve 100 bin Türk Lirası de tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon Türk Lirası destek sağlayan Bakanlık, İstanbul'da dönüşümü gerçekleştirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.

Kampanyaya başvuru yapan Yunus Kıracı'nın, "Bir vatandaş en çok kime güvenecek, devletine güvenecek. Zaten bir şey başarılırsa, güven odaklı başarılır." şeklindekine sözleri üzerine Bakan Mehmet Özhaseki, "Yunus kardeşimin de dediği gibi, 'Bir vatandaş en çok devletine güvenir', Yarısı Bizden kampanyası ile devlet-millet el ele kentsel dönüşüm yapıyor, İstanbul'umuzu yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.

KİRA YARDIMI DA ARTIRILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı da artırıldı. Verilen detaylara göre 2024 yılı il bazlı kira yardım tutarlarında İstanbul için aylık destek tutarı 3 bin 500 TL'den, 5 bin 500 TL'ye çıkartıldı. Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de ise 3 bin TL'den, 4 bin 500 TL'ye yükseltildi. Diğer büyükşehirlerde aylık kira yardımı da 2 bin 500 liradan 3 bin 750 liraya çıkarken, diğer şehirlerde de kira yardımı 2 bin TL'den, 3 bin TL'ye çıkartıltı. En son 2023 yılı Nisan ayında yapılan artış sonrasında mega kent İstanbul için verilen destek miktarı yüzde 57 seviyesinde artış gösterirken, diğer şehirlerde ise yüzde 50 seviyesinde artış yapıldı.

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı harcanabilir gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

TOKİ,  Ankara  için ÇED başvurusu yaptı! Tam 1.012 konutluk yeni proje geliyor!

Marmaris Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesinin değeri 1 yılda 3.2 milyar TL arttı!


Geri Dön