28 / 04 / 2024

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 



Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co. 41 gayrimenkul geliştiriciyi finansman desteği için uygun firmalar listesine dahil etti.

EMLAK SEKTÖRÜ İÇİN SON HAMLE!

Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co. 41 gayrimenkul geliştiriciyi finansman desteği için uygun firmalar listesine aldı ve bu, ülkenin emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi oldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynakların Bloomberg News'a verdikleri bilgiye göre, bankanın inşaatçıların makul finansman taleplerini karşılamak amacıyla kredi limitlerinin genişletilmesiyle ilgili kriterleri değiştirmeye karar verdi ve bunun geçen ay hükümetin düzenlediği önemli bir yıllık ekonomik konferansta belirlendi. 

Değişiklikler risk değerlendirmesi ve onay prosedürleri gibi alanları kapsıyor. Listedeki inşaatçıların yarısından fazlasının Poly Property Group Co. ve Beijing Urban Construction Group Co. gibi devlet destekli şirketler olduğu belirtiliyor.

Geri kalanlar ise Longfor Group Holdings Ltd., China Vanke Co. ve Gemdale Corp. gibi özel sektör şirketlerini kapsıyor. Ping An Bank'ın listeyi bu ayın başlarında departmanlarına ve şubelerine dağıttığı da ifade ediliyor.

Çin deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!
KONUT PİYASASINDA DURGUNLUK GÖRÜLÜYOR

Çin'de son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel olarak konut fiyatlarında durgunluk  görülmeye başlandı. 

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından tek tek açıklanan konut fiyat endeksine göre, 2023 yılının Ekim ayında ülkedeki büyük ve orta ölçekli 70 kentin 56'sında yeni konut fiyatları, 67'sinde de ikinci el konut fiyatları önceki aya kıyasla azaldı.

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Geri Dön