02 / 05 / 2024

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?



AYD’den tavsiye kararı bekleniyor

BMD Başkanı Öncel, yasal sınırın üzerinde zam ve dövizle fatura kesme uygulamasının sınırlı olmakla beraber sürdüğünü ve bu uygulamaların markaları zor duruma düşürdüğünü ifade etti.

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Son yaşanan havaolayları ile beraber alışverişin durma noktasına geldiğine dikkat çeken Öncel, “Pek çok üye ve üyemiz olmayan perakendeciden konuyla ilgili yasal düzenleme yapılması için tarafımıza telepler geliyor. Biz de gerekli mercilere ilettik konuyu ama bu mağduriyetin giderilmesi için yasal düzenleme yapılana kadar AYD’nin konuyla ilgi tavsiye kararı alabileceğini belirttik. Markalarımızdan gelen talepler bu yönde” şeklinde konuştu. Öncel, “Lüks yabancı markalar faturalarını tüm dünyadaki fiyatları ile regüle edebiliyor ama yabancı ortaklı Türk markası zaten büyük bir rekabet içinde bu regülasyonu yapamıyor ve bu tarz uygulamalar onları çok daha zor durumda bırakıyor. Eşit ve adil değil” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön