15 / 05 / 2024

AVM'ler Nisan'da para bastı!

AVM'ler Nisan'da para bastı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından oluşturulan AVM Endeksi’nin nisan sonuçları açıklandı. Ciro endeksi 2015 Nisan döneminde yüzde 19.6 yükseldi.



AVM’lerdeki kiralanabilir alan başına düşen cirolar Nisan 2015’te bir önceki yılı aynı ayına göre 27 puan yükseldi ve verimlilik metrekare başına 630 TL’ye ulaştı. Verimlilik, İstanbul’da 740 TL, Anadolu’da ise 556 TL olarak gerçekleşti.


Diğer alanlar...


2015 Nisan döneminde kategoriler bazında en yüksek artış yüzde 39 artışla AVM’lerdeki ‘diğer alanların’ cirolarında gerçekleşti. Araştırmada diğer kategorisi; yapı market, mobilya, ev tekstili, hediyelik eşya, oyuncak, sinema, kişisel bakım ve kozmetik, kuyum, hoby, petshop, terzi ve ayakkabı tamir servisleri, döviz bürosu, kuru temizleme, eczane gibi mağazalardan oluşuyor. Endeks genel kategoride yüzde 20, giyim kategorisinde yüzde 16, yiyecek kategorisinde yüzde 15, ayakkabı-çanta kategorisinde yüzde 10, teknoloji kategorisinde yüzde 9 artış kaydederken hipermarket kategorisinde ise değişim yaşanmadı.



Ziyaretçi sayısı arttı


Ziyaret sayısı endeksi de bu dönemde yüzde 4.21’lik bir artış gösterdi. Endeks sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı hulusi belgü, şunları söyledi:

“AVM ziyaretçisi tüketim harcamalarına devam etti. 2015 yılı başından itibaren AVM ciro endeksinin artış seyrini sürdürmesi sektörümüzün verimliliği açısından son derece önemli.” 



Milliyet




Geri Dön