27 / 04 / 2024

AVM'lerde kira indirimi uygulanması meclis gündeminde!

AVM'lerde kira indirimi uygulanması meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını nedeniyle alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu süre boyunca kira alınmaması veya kira indirimi uygulanmasına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, koronavirüs salgını nedeniyle alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu süre boyunca kira alınmaması veya kira indirimi uygulanmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesini yayınladı. Ersoy, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Ersoy, ''Dünyayı etkisi altına alan Korana virüs salgını sadece insan sağlığını değil, aynı zamanda küresel ekonomiyi de etkilemektedir. Salgının hızla ilerlemesi ve bulaşma riskinin yüksek olması sebebiyle birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu genelge ile vatandaşlarımızın sağlığı için gerekli tedbirler alınarak iş yerleri geçici olarak kapatılmıştır. Kapatılan iş yerleri arasında yüksek kira giderleri bulunan alışveriş merkezleri de bulunmaktadır'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un soruları:
1- Alışveriş merkezlerinin devamlılığını sağlamak amacıyla ne gibi adımlar atılması planlanmaktadır?
2- Alışveriş merkezlerinin kapalı süre için herhangi bir kira alınmaması ya da kira indirimi planlanmakta mıdır?


Geri Dön