24 / 05 / 2024

AVM'lere sohbet odaları yapılacak!

AVM'lere sohbet odaları yapılacak!

Hazırlanan yasa taslağında Alışveriş Merkezleri'nde sohbet odaları, kültür sanat aktiviteleri için mekânlar kurulmasını içeren düzenleme olacak



Bakkallardan, vatandaşa dört gözle beklenen alışveriş merkezlerine ilişkin yasal çalışma Meclis gündemine geliyor. Bu konuda hazırlanan yasa taslağında `Alışveriş Merkezleri'nde (AVM) sohbet odalarının kurulmasını içeren düzenleme olacak. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, "AVM'lerle ilgili yasa çalışmasını şubat içinde parlamentoya sevk ederiz ve mart içinde de bunun yasalaşması mümkün olabilecektir" dedi. Sanayi Bakanı Ergün, yasa taslağı hakkında bir grup gazeteciye bilgi verdi.

Ergün, AVM'ler konusunda çok fazla öneri olduğunu bunların arasında mevcut AVM'lerin de yurtdışına çıkarılmasının yer aldığını belirtirken, şunları söyledi:

"Bundan sonrakiler şehirde trafik açısından, yerleşim düzeni açısından bir sorun meydana getirebilecek bir yerde yapılamak isteniyorsa, ona izin verilmesin, şurada yapılabilsin diye bir yön gösterebilirsin. Buna imkân verecek yeni tasarı. Ama şimdi mevcudu bir yere götüreyim, adam milyon dolarlık bir yatırım yapmış, bu yatırımı alıp nere götüreceksiniz. Bunların altında tekerlek mi var ki taşıyalım? `Kapatıyorum seni arkadaş git şehir dışında yap' demenin imkânı var mı. Bunlar gerçekçi çözümler değil. Radikal önlemler parlak fikirler gibi geliyor, Chavez fikirleri gibi ama her ülkeye göre her şarta göre uyar fikirler olmuyor bazen." Ergün şöyle dedi: "Bu konuda AB'de de şikâyetler var. Tedarikçi, zincir mağaza, AVM ilişkisini yeniden düzenlenmesi gerekir düşüncesiyle, hem şehir merkezlerinde bundan sonra nerede AVM olacak, otoparkı nasıl olacak, içinde kültür sanat faaliyetleri de yürütülmesini istiyoruz bu tasarıda. AVM olacaksa içinde, sohbet evi, imza günleri yapılabilecek, kitap satılacak birtakım sosyal aktivitelerin de yapılacağı mekânlar getiriyoruz."
Radikal


Geri Dön