02 / 05 / 2024

Avrasya Tüneli 2016 sonunda tamamlanıyor!

Avrasya Tüneli 2016 sonunda tamamlanıyor!

1,3 milyar dolarlık projede 2015 yılı itibariyle çalışmaların sona ereceğini belirten Elvan, tünelden günlük araç geçişinin 100 bin ile başlayıp daha sonra 130 bine ulaşacağını söyledi...



1,3 milyar dolarlık projede 2015 yılı itibariyle çalışmaların sona ereceğini belirten Elvan, tünelden günlük araç geçişinin 100 bin ile başlayıp daha sonra 130 bine ulaşacağını söyledi. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrasya Tüneli'nin 2016 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi. Elvan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi'ni gezerek, incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Elvan devam eden projelere ilişkin bilgiler de verdi. 


Göztepe-Kazlıçeşme arasındaki ulaşım mesafesini 15 dakikaya indirmesi planlanan tünelin inşasının 24 saat boyunca sürdüğünü belirten Elvan, çalışmaların şu anda deniz seviyesinin 95 metre altında devam ettiğini anlattı. Tünelin denizin altındaki 5,4 kilometrelik kısmının 1,27 kilometresinin tamamlandığını açıklayan Ulaştırma Bakanı Elvan, şunları kaydetti: 


PROJENİN 3'TE BİRİ BİTTİ 


"Nisan ayında başladığımız çalışmaların bugün itibarıyla 3'te l'ini tamamladık. Deniz altındaki geçiş alanı için söylüyorum, 2015 sonu itibarıyla buradaki tünel çalışmaları bütünüyle tamamlanacak. 14,6 kilometrelik bir tünel söz konusu. Bunun Avrupa yakasında 5,4 kilometrelik kesimi var. İstanbul Boğazı altında 5,4 kilometrelik bir kesim var. Asya tarafında ise 3,8 kilometrelik bir kesim söz konusu. Mevcut çalışmalarımıza ilave olarak hem Asya'da hem de Avrupa'da aç-kapa ve klasik tünel açma yöntemlerle çalışmalarımız ayrıca devam ediyor." Bağlantı tünellerinin ise yaklaşık yüzde 40'ının tamamlandığını belirten Elvan, "2016 sonu itibarıyla inşallah buradan araçlarımızla geçmiş olacağız. Tünelin kapasitesi günde 130 bin araç" dedi. Elvan projenin 1,3 milyar dolara malolduğunu, ancak kamunun cebinden tek kuruş paranın çıkmadığını kaydetti. 


Yeni Akit 


Geri Dön