Dış Piyasalar

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi mart ayında artış gösterdi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin mart ayına ilişkin mevsimselliklerden arındırılmış olarak inşaat üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 kadar yükseldi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, hem önceki aya hem de geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 0,1 arttığı kaydedildi. AB'de ise inşaat üretimi, mart ayında önceki aya kıyas ile yüzde 0,1, 2023'ün aynı dönemine göre de yüzde 0,7 gerilemiş olduğu ifade edildi. 

AB ülkeleri arasında mart ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en çok yükseliş yüzde 9,1 ile Romanya'da, yüzde 1,1 ile Fransa'da, yüzde 1 ile de Almanya ve Belçika'da belirlendi. En fazla düşüş ise yüzde 7,8 ile Çekya'da, yüzde 7,6 ile Slovakya'da ve yüzde 7,4 ile Slovenya'da ölçüldüğü belirtildi. 

İnşaat üretimi senelik bazda ise Belçika'da yüzde 7,3, İtalya'da yüzde 3,8 ve Bulgaristan'da yüzde 3,7 artarken Polonya'da yüzde 9,6, Slovenya'da yüzde 8,6 ve Çekya'da yüzde 8,3 geriledi.

İNŞAAT MALZEMELERİ NELERDİR?

En çok kullanılan yapay yapı malzemeleri arasında; boya, tuğla, seramik, plastik, yalıtım malzemeleri, alçı, boru, beton gibi birçok ürünler bulunmaktadır. Buna göre, yapay yapı malzemeleri genellikle, çatı- zemin kaplamaları, dış cephe kaplamaları gibi yerlerde kullanılır.

İNŞAAT KALIP MALZEMELERİ NELERDİR?

İnşaat kalıp malzemeleri ise, tahta, çelik, alüminyum ve plastik genel olarak kalıp üretiminde kullanılan malzemelerdir. Öte yandan, kalıp yüzeyi beton ile temas halindedir ve istenen beton yüzey kalitesine göre kalıp yüzey seçimi yapılır. Kalıbın ve kalıbı taşıyan elemanların taze beton basıncını karşılayacak yeterli dayanıma sahip olması lazımdır.

İNŞAATLARDA HANGİ ÇELİK TÜRÜ KULLANILIR

İnşaatlarda, düz karbon çelik veya hafif çelik bunlar, düz karbonlu çelik veya yumuşak çelik olarak bilinen bina yapımında kullanılan en yaygın çelik türüdür. Gücü ve dayanıklılığı ölçülemenin ötesindedir ve sağlam bir yapı sağlar. Yumuşak çeliğin sağladığı güç, bina yapımında son derece yararlıdır ve birçok avantaj sağlamaktadır. 

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 24,7 arttı!

İnşaat sektörü bu yıl kentsel dönüşüm ile büyüyecek! 

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!