17 / 05 / 2024

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.



Ekonomik riskleri azaltmanın da önemini vurgulayan von der Leyen, “Çin’le ekonomik ilişkilerimizde kırılganlıklarımızı azaltmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Von der Leyen, sağlık, dijital ve temiz teknoloji gibi konularda ekonomilerini ve buna ilişkin sektörlerini daha rekabetçi ve dayanıklı duruma getirmeleri gerektiğine vurgu yaparak, “Nadir toprak elementleri, bataryalar ve ilaçların etkin maddeleri gibi alanlarda kapasite kurmak ve Çin’e olan bağımlılığımızı azaltmak için benzer fikirlere sahip ortaklar ile beraber çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

TİCARET AÇIĞI 10 YILDA 3’E KATLANDI

Çin’le ticari ilişkileri tekrar dengelemek istediklerinin altını çizen von der Leyen, “Çin, bizim için hayati bir ticaret ortağı. Aynı zamanda, bu ticaretin çoğu her iki taraf için de faydalı. Fakat AB ile Çin arasındaki ticaret açığının 10 senede 3’e katlanarak 400 milyar Euro’ya ulaştığı da bir gerçek” değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, Çin’le aralarında yaşanan ticari dengesizliklerin gizli sübvansiyonlar, kamu ihalelerinde ayrımcılık ve Çin’in devlet kapitalizmi sisteminin meydana getirdiği çarpıklıklar gibi piyasa dışı uygulamalardan oluştuğunu ve bu çarpıklıkları çözmeleri gerektiğini söyledi.

Emeklilerin maaşından yapılan kesinti 3.500 TL’yi buldu!

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

A101’de kahve makinesi 300 TL’ye, tost makinesi 600 TL’ye, blender seti 650 TL’ye düştü!

Geri Dön