27 / 04 / 2024

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

Hem ekonomi hem de siyaset, 14 Mayıs’ta yapılan seçimin 28 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci turuna odaklandı. İş dünyasında TL ile kredi dönemi sona ererken, sanayici piyasada para hareketinin sıfıra yaklaştığını ifade etti.



Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla beraber piyasalarda dalgalanmalar artmaya başladı. Son bir senedir süren finansman sorunu sanayici cephesinde işleri sıfır noktasına getirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son düzenlemeleri ticari tarafta belirsizlik süreciyle birleşince bankalar da Türk Lirası’yla kredi musluklarını kapattı. Sonrasında ise sanayicinin önüne yüksek faizli döviz kredisi seçeneğini sürdü.

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

KİMSE ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, kredi sorununun 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur belirsizliği ile büyük bir sıkıntıya döndüğünü ifade ederek, “Bankalar, ikinci tur öncesi özellikle TL kredisi kullanmaya izin vermiyor. Döviz istiyorsanız da yüzde 10-11 seviyesinde faizler. Yüzde 40-50 seviyesindeki faizlerle bile TL kredisi bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön