09 / 05 / 2024

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

Hem ekonomi hem de siyaset, 14 Mayıs’ta yapılan seçimin 28 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci turuna odaklandı. İş dünyasında TL ile kredi dönemi sona ererken, sanayici piyasada para hareketinin sıfıra yaklaştığını ifade etti.



Sanayicinin uzun bir süredir kredi problemi yaşadığını ve yüzde 50 seviyelerine varan piyasa faizleriyle ancak kredi kullanılabildiğinin altını çizen Fayat, seçimlerin ikinci tura kalmasıyla beraber problemin derinleştiğini söyledi. Bankaların belirsizlik yüzünden kredi maliyetlerini hesaplayamadığını kaydeden Fayat, şunları söyledi: “Burada eğer yüksek kredibiliteniz varsa ve net ihracatçı iseniz Türk Lirası’yla reeskont kredileri dışında uygun finansman neredeyse yok. Bankalar 28 Mayıs’taki ikinci tur öncesi özellikle TL kredisi kullanmaya izin vermiyor. Maliyeti bilmediği için yüzde 40-50 faizle bile kredi vermeye sıcak bakmıyorlar. Eğer ihracatçıysanız ve Türk Lirası reeskont kredisi kullanmıyorsanız yüzde 10-11 seviyesindeki döviz kredisi kullanmak zorunda kalıyorsunuz.”

İkinci turla beraber belirsizliğin hem finans kuruluşlarında hem de şirketlerinde önlerini görmeyi ve nakit akışını zorlaştırdığını ifade eden Fayat, ekonomi yönetimine kim gelirse gelsin yeni dönemde geleneksel ekonomi politikalarına bir dönüş yapılacağını söyledi.

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

PİYASADA PARA HAREKETİ SIFIRA YAKIN

Seçimin ilk turuyla beraber piyasada kredi diye bir şey kalmadığına vurgu yapan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, “Kredi muslukları tümüyle kapanmış halde. Geçen haftadan da çift kur mevzusu bulunuyordu ve makas ciddi derecede açılmıştı. Bu nedenle işler çok durgun. Neredeyse sıfıra yakın piyasada para hareketi. Kredi muslukları kapanmış. Herkes ikinci tura kilitlenmiş. Bankalar alacaklarını toparlamadan yana. Belirsizlik yüzünden herkes faizlerin yükseleceğini düşünüyor. Yüzde 40-50 bandındaki faizi verseniz bile paraya ulaşılamıyor” şeklinde konuştu.

ŞOK’ta iki kapaklı gardırop 4300 TL’ye, konsol 1150 TL’ye, vestiyer 900 TL’ye düştü!

Garanti BBWA, Bonus Kart müşterilerinin bu parayı hemen almasını istedi! Son tarih verildi!

Doğal gaz faturası kabarık gelenlere müjde! Tüm bankalar seferber oldu! Son başvuru tarihi 31 Mayıs!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön