28 / 04 / 2024

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...



Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini açıkladı. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

10. Cluj-Napoca, Romanya

Romanya'nın Transilvanya bölgesinin başkenti ve ülkenin en kalabalık 2. kenti. Cluj-Napoca'da yaşayanların yüzde 94'lük kısmı kentte yaşamaktan memnun olduklarını belirtti. Gelişen bir teknoloji sektörüne de ev sahipliği yapan şehir, aynı zamanda iş olanakları açısından da 2. sırada bulunuyor.


9. Braga, Portekiz

Portekiz 2021'de Avrupa'nın en iyi destinasyonu seçildi. Fakat burası sadece turistler için harika bir yer değil. Aydınlık'ta yer alan habere göre söz konusu ankete katılanların yüzde 94'lük kısmı şehirlerinde yaşamaktan memnun olduklarını belirtiyor. Braga aynı zamanda güvenli bir kent olarak da belirtiliyor.


8. Rostock, Almanya

Almanya'nın sahil şehri olan Rostock'ta ankete katılım sağlayanların yüzde 94'ü burada yaşamaktan memnun olduklarını kaydetti. Rostock aynı zamanda yaşlılar ve küçük çocuklu ailelerin yaşaması için de iyi bir yer olarak belirtiliyor.


7. Cenevre, İsviçre

Cenevre, ankete katılım sağlayanların yüzde 95'inin burada yaşamaktan memnun olmasıyla 7. sırada bulunuyor. Cenevre diğer birkaç kategoride üst sıralarda bulunurken  (iş durumundan memnuniyet yüzde 83), ankete katılanların sadece yüzde 8'i şehirlerinde makul bir fiyata iyi konut bulmanın kolay olduğunu belirterek, konut satın alınabilirliği açısından son sırada bulunuyor.


6. Stockholm, İsveç

Affetmeyen İskandinav sıcaklıkları, insanların yüzde 95'lik kısmının memnun olduğu altıncı sırada yer alan Stockholm  halkı için rahatsız edici değil. Stockholm genel olarak eşcinsel insanların yaşaması için iyi bir yer şeklinde belirtiliyor.

Avrupa Birliği nin en yaşanabilir 10 şehri!

5. Gdańsk, Polonya

Tonlarca tarihi öneme sahip bir Polonya kenti olan ve Baltık Denizi'nin en büyük limanlarından birine ev sahipliği yapan Gdansk'ta yaşayanların yüzde 95'lik kısmı memnun. 


4. Leipzig, Almanya

Doğu Almanya'nın yükselen kenti Leipzig'de yaşayanların yüzde 95'lik kısmı bu kentten memnun olduğunu belirtiyor. 

3. Kopenhag, Danimarka

Kopenhag'ı başlıca turistik cazibe merkezi olan Küçük Denizkızı heykeliyle tanıyor olabilirsiniz fakat aynı zamanda Avrupa'nın en yaşanabilir üçüncü şehri olarak belirtiliyor.


2. Groningen, Hollanda

Groningen, Avrupa'nın en büyük barına ev sahipliği yapıyor (3 bin 700'den fazla kişi kapasitelidir), bu da yüksek memnuniyet seviyesini açıklıyor. Verilen detaylara göre insanların yüzde 96'sı orada yaşamaktan mutlu olduklarını belirtiyor. 


1. Zürih, İsviçre

 Zürih, yüzde 97'lik memnuniyet oranıyla 2023'te Avrupa'nın en yaşanabilir kenti oldu. Zürih sakinleri mali durumlarından, işlerinden, toplu taşıma araçlarından, sağlık hizmetlerinden, hava kalitesinden... hemen hemen her şeyden memnun olduklarını belirtiyor. 

 

Borsa yatırımcıları dikkat! Hangi hisse için kaç yıl beklenmeli?

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

2024 yılı en yüksek temettü beklentileri!


Geri Dön