28 / 04 / 2024

Avrupa bu kış karanlığa gömülebilir! Bankalar elektrik kesintilerine karşı önlemlerini sıklaştırıyor!

Avrupa bu kış karanlığa gömülebilir! Bankalar elektrik kesintilerine karşı önlemlerini sıklaştırıyor!

Dünya zorlu geçecek olan kışa hazırlık yaparken, Avrupa bankaları sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor. Birçok Avrupa ülkesinde farklı önlemler alınırken, firmalar elektriklerin sık sık kesildiği Güney Afrika örneği üzerinde çalışıyorlar.



Dünyanın finans başkentlerinden Londra'da kış aylarında yaşanabilecek elektrik kesintilerine karşı karantina dönemine benzer önlemleri hayata geçirmeyi gündemlerine aldılar.

Piyasayı düzenleyici kurul olan (UK Finance) bankalarla hayata geçirilebilecek önlemler için toplantılar yaptığı kaydediliyor.

Bloomberg'in verdiği habere göre, alınabilecek önlemler arasında evden çalışmanın yaygınlaştırılması yer alıyor.

Firmalar, elektrik kesintilerinin günlük hayatın bir parçası haline geldiği Güney Afrika örneğini inceleniyor.

Avrupa, Rusya kaynaklı enerjiye olan bağımlılık nedeniyle yaşanabilecek sınırlamalara hazırlık yapıyor.

İngiltere ile beraber Fransa da kesintilerin önünü almak için ilk etapta evlerden, işyerlerinden ve yerel yönetimlerden enerji tüketiminin azaltılması istenecek.

 Avrupa bu kış karanlığa gömülebilir! Bankalar elektrik kesintilerine karşı önlemlerini sıklaştırıyor!

Almanya da ise enerji sektörünün çökmemesi için ülkenin doğalgaz devi Uniper SE'yi 29 milyar dolar maliyetle kamulaştırdı.

İngiltere'nin en büyük bankalarının önlem planları, yaptıkları toplantılarında yer aldığı kaydediliyor.

Finans devlerinin yerel elektrik kesintilerini atlatabilmek için Londra çevresindeki şehirlerde geçici ofis kurma fikrini değerlendirdiği belirtiliyor.

Önlemler kapsamında diğer bir adım ise, Londra'nın finans merkezinde bulunan yüzlerce binaya enerji stratejisi hizmeti sunan bir firma, çok sayıda işletmenin elektrik tasarrufu tavsiyesi almak için kendilerine başvurduğunu aktarıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön