04 / 05 / 2024

Avrupa Konutları Kale'de metrekare birim fiyatları 5 bin TL'den başlayacak!

Avrupa Konutları Kale'de metrekare birim fiyatları 5 bin TL'den başlayacak!

Avrupa Konutları markasıyla konut projeleri geliştiren Artaş Grubu, İstanbul Topkapı'daki 37 dönümlük arazide yaklaşık 700 konutluk Kale projesinin yapımına başlıyor. Proje metrekaresi 5 bin liradan gelecek ay satışa çıkıyor.



Avrupa Konutları markasıyla konut projeleri geliştiren Artaş Grubu, 1966 yılında MAN firmasının otobüs fabrikasının bulunduğu ve 2009'da Kale Endüstri Holding tarafından satın alman İstanbul Topkapı'daki 37 dönümlük arazide yaklaşık 700 konutluk Kale projesinin yapımına başlıyor. Alınan bilgilere göre proje metrekaresi 5 bin liradan gelecek ay satışa çıkıyor. 


OFİS BLOKU VE TİCARİ ALANLARI DAVAR Yapımı sürdürülen diğer projelerle birlikte bölge siluetini bozmadan 44 metrelik yüksekliklerin korunacağı proje 10 katlı bloklardan oluşacak. Avrupa Konutları Kale projesinde çoğunluğu 2+1 tip dairelerden oluşmak üzere yaklaşık 700 konut, ofis blok u ve ticari alanlar da yer alacak. 


Projeyle ilgili olarak ön talep döneminin başladığını ifade eden Artaş Grubu - Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, satışa 5 bin liralık metrekare birim fiyatı üzerinden çıkmaya karar verdiklerini anlattı. 


'KENDİMİZİ YOĞUN TALEBE HAZIRLADIK' 

Yoğun geçen tatil sezonu ve seçim dönemlerinin geride kalmasıyla birlikte projenin bulunacağı Topkapı bölgesinin konum itibarıyla yoğun ilgi yaratacağını anlatan Çetinsaya, "Yaklaşık 37 dönümlük arazi üzerine gerçekleştireceğimiz projede izinlerin tamamını alma aşamasındayız. Bunların tamamlanmasıyla gelecek ay satışa çıkacağız. Diğer projelerde olduğu gibi bu kez de yoğun talebe kendimizi hazırladık" ifadelerini kullandı. 

Çetinsaya, topladıkları ön talebe bakarak diğer projeleri aratmayacak bir yoğunluğun oluşacağını tahmin ettiklerini belirtti. 


E-5'E CEPHELİ, TRAMVAY VE METROBÜSE YAKIN 

Avrupa Konutları Kale projesi, Kale Kilit'in 2009 yılında MAN firmasından aldığı Topkapı'daki otobüs fabrikası olarak bilinen 37 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek. Konum olarak Yeşil Kundura'nın arkasında kısmen E5'e cephesi olan arazinin, metrobüs ve tramvay hatlarına yürüme mesafesinde olması dikkat çekiyor. 


İŞ GYO, NEF'LE BİRLİKTE 3500 KONUT YAPACAK 

İstanbul'un bir zamanlar çeşitli alanlardaki üretim fabrikalarına ev sahipliği yapan Topkapı bölgesinde birçok şirket yeni proje geliştiriyor. Bu kapsamda MAN otobüs fabrikası alanı üzerine hayata geçirilecek Avrupa Konutları'nın yanı sıra iş GYO ve NEF'in de eski Şişecam arazisi üzerinde 3500 konutluk proje çalışmaları bulunuyor. 

Habertürk/Ünsal Ereke


Geri Dön