Kent Haberleri

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euronun yönü belli oldu! Euro 19 gün sonra bakın böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel faiz kararları ile ilgili resmen açıklama yaptı. Açıklama sonrası euronun yönü belli oldu. Euro 19 gün sonra bakın böyle olacak! Enflasyonun orta vadede yüzde 2 oranındaki hedefine ulaşana kadar faiz oranlarının artırılmasına devam edileceğini açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel'den son dakika kritik açıklama geldi. Enflasyonun orta vadede yüzde 2 oranındaki hedefine ulaşana kadar faiz oranlarının artırılmasına devam edileceğini açıkladı. Açıklama ile birlikte euronun yönü belli oldu. Euro 19 gün sonra bakın böyle olacak!

AVRUPA MERKEZ BANKASI RESMEN AÇIKLADI!

Avrupa Merkez Bankası'ndan faizler ile ilgili önemli açıklama geldi. Enflasyonun kendi kendine düşmeyeceğini belirken Schnabel koşulların sıkışlaşması gerektiğini belirterek faizlerin atırılmaya devam edeceğini açıkladı.

Euro Bölgesi enflasyon oranları son aylarda zirve seviyelerden düşüşe geçti. Falat bu durum AMB yetkilileri enflasyonun düşürülmesi için sıkı para politikasının devam etmesi gerektiğini gösteriyor.

Avrupa Merkez Bankası 2023 yılında toplam 8 faiz kararı verecek. İlk kararı şubat ayında verecek olan banka, faizlerin arrtırmaya devam edeceklerini açıkladılar.

Bu durum karşısında son dönemlerde rekor yükseliş kaydeden eurounun 20 lira seviyesini aşması bekleniyor. 

Goldman'a göre Avrupa Merkez Bankası'nın Şubat ve Mart aylarında faiz oranlarını 50 baz puan artırması öngörülüyor.

Daha sonra ise hızının 25 puana düşürülmesi bekleniyor. Mayıs ayında yüzde 3,25'lik bir terminal orana ulaşılması bekleniyor.

EURO BUGÜN NE KADAR? SON DAKİKA EURO/TL KURU 11 OCAK 2023

11 Ocak Çarşamba günü euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro almak isteyen vatandaşlar tarafından yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru rekor denemelerine devam ederken güne yine yukarı yönlü başladı.

Euro/TL kuru bugün 20,29 liradan alınıp, 20,35 liradan satışa sunuluyor. Euro dolar paritesi ise bugün yüzde 0,13 yükselişle 1,0751 oldu. Euroda en yüksek 20,38 görülürken en düşük 19,862 lira seviyesi test edildi. Euro açılışta 20,023 liradan işlem görürken, bir önceki kapanışta 20,257 liradan satışa sunuldu.

Altın fiyatları rekora doymuyor! Tüm zamanların en yüksek rakamı görüldü! Acil bakın! 11 Ocak canlı altın fiyatları

Dolarlarımızı bozduralım mı? Aynı anda peş peşe farklı rakam geldi! Rakamları görenlerin beyni yanacak!