05 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) yapılan açıklamaya göre; bankanın politika faizini 75 baz puan artırma kararı aldığı ifade edildi. İşte detaylar…



Bankanın yapmış olduğu açıklamasında, “Mevcut değerlendirmesini kaynak göstererek, Yönetim Konseyi önümüzdeki gerçekleştirilecek olan birkaç toplantıda talebi azaltmak ve enflasyon beklentilerinde kalıcı bir yukarı yönlü kayma ihtimaline karşı koruma sağlamak için faiz oranlarını daha da yükseltmeyi bekliyor” şeklinde konuşuldu.

ECB karar metninde, yüksek enerji fiyatlarına dikkat çekilerek, “Fiyat baskıları ekonomi genelinde güçlenmeye ve ilerlemeye devam etti ve enflasyon yakın vadede daha da çıkabilir” şeklinde konuşuldu.

Yüksek enflasyon sebebi ile baskı altında olan ECB, enflasyonun bu sene sonunda % 8, 1, gelecek sene % 5, 5 ve 2024 yılında da % 2, 3 olmasını hedefler dahilinde.

ECB'nin büyüme beklentileri ise bu sene için % 3, 1, 2023 yılında % 0, 9 ve 2024 yılında % 1, 9 olarak kayıtlara geçti.

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

Migros’tan Redmi 9C’de kaçırılmayacak fiyat! 8 Eylül 2022 fiyat listesi…

Teknolojinin son noktası televizyonlar Beko’da! Uygun fiyata ayın televizyonu sizin olsun! 8 Eylül 2022 fiyat listesi

Bakan Bilgin’den son dakika EYT açıklaması! EYT sorunu ne zaman çözülecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön