04 / 05 / 2024

Bakan Bilgin’den son dakika EYT açıklaması! EYT sorunu ne zaman çözülecek?

Bakan Bilgin’den son dakika EYT açıklaması! EYT sorunu ne zaman çözülecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan EYT ve sözleşmeli personel konuları üzerine konuştu. İşte detaylar…



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın da katılmış olduğu AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen partiye yeni katılmış kişilere rozet takma töreninde, Türkiye'nin geleceğini şekil vermeye çalışan siyasi hareket olduklarını ifade etti.

Bakan Bilgin, Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT, sözleşmeli personel ve enflasyon sorunlarına da değindi.

Türkiye'nin enflasyon gibi bazı konjonktürel durumlar yaşadığını ifade eden Bilgin, şu şekilde konuştu:

"Enflasyonun en önemli nedeninin, enerji kaynakları olduğunu biliyorsunuz. Bunlar Türkiye'ye ek olarak 50 milyar dolar bir yük getirdi. Enerji kaynaklarına harcadığımız para ortalama olarak 47 milyar dolar civarındadır. Bu sene yıl sonu itibarı ile bunun 103 veya 107 milyar dolar olacağını tahmin ediyoruz. 50 milyar dolar daha fazla para vermekteyiz. Bu enflasyon olarak yansımakta. 'Enflasyonun kaynağı nedir?' diye soranlar buraya bakmalılar. Ekonomik, matematiksel bir gerçekliktir bu. Türkiye bu durumu nasıl aşacak? Bunu büyüyerek, sanayi ürünlerini arttırarak geçecek. Ürettiğimiz ürünleri daha fazla satarak aşmış olacağız. 250 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren bir ülkeyiz. Bütün bu sorunlarının kaynağı, Türkiye'nin daha fazla döviz isteğinden daha fazla döviz üreten bir ülke haline gelmesi durumudur. Bunu aşacak güçteyiz. İki çeyrektir büyüme bunu göstermekte. Başka bir yolu yok. Dolar burada basılmadığına göre; biz dövizi ekonomik olarak üretmiş olacağız. Turizm ile üreteceğiz."

Bakan Bilgin’den son dakika EYT açıklaması! EYT sorunu ne zaman çözülecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön