03 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası’ndan yüksek enflasyon uyarısı!

Avrupa Merkez Bankası’ndan yüksek enflasyon uyarısı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonist baskıların yüksek seyretmeye devam ettiğini aktardı. Lagarde, çekirdek enflasyonun zirve yaptığına yönelik net bir kanıt bulunmadığını belirtti.



Başkan Lagarde, Belçika’nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nin Parasal Diyalog oturumunda ekonomik verilere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Avro Bölgesi'nde ekonomik büyümenin 2023 yılının başlarında neredeyse durduğunu ifade eden Lagarde, enerji fiyatlarındaki düşüş, arz darboğazlarının hafiflemesi ve maliye politikaları ile ekonomik aktivitenin desteklendiğinin altını çizdi.

 Avrupa Merkez Bankası’ndan yüksek enflasyon uyarısı!

“ENERJİ DESTEĞİNE SON VERİLMELİ”

Lagarde, "Enerji krizi zayıflarken hükümetler söz konusu destek önlemlerini hemen ve uyumlu bir biçimde geri almalıdır” diye konuştu.

Enerji desteklerini devam ettirmenin orta vadede enflasyonist baskıları artıracağına vurgu yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, bu durumda daha güçlü para politikası uygulanması gerekebileceğini vurguladı.

Başkanı Lagarde, "Başta tüketim olmak üzere iç talep zayıf seyrine devam ediyor" şeklinde konuştu.

İşte konuya yönelik merak edilen detaylar...


Geri Dön