29 / 04 / 2024

Piyasalara kötü haber! Avrupa Merkez Bankası’ndan şok açıklama geldi!

Piyasalara kötü haber! Avrupa Merkez Bankası’ndan şok açıklama geldi!

Küresel piyasalar son dönemlerde hem ABD hem de Avrupa tarafında sert faiz artırımlarında artık yavaş yavaş sona gelindiğini beklerken ve borsalarda da buna yönelik ılımlı hava eserken, Avrupa Merkez Bankası’ndan şok eden bir açıklama geldi.



Küresel piyasalar uzunca bir süredir Batılı dev ekonomilerde artık faiz artışlarının sonlarına yaklaşıldığı düşüncesiyle büyük bir moral yakalamışken, Avrupa Merkez Bankası tarafından gelen bir haber piyasalarda bomba etkisi yarattı.

Piyasalara kötü haber! Avrupa Merkez Bankası’ndan şok açıklama geldi!

Konuyla ilgili bir yorumda bulunan Avrupa Merkez Bankası (ECB) baş ekonomisti Philip Lane, enflasyonla mücadelenin yolunun faiz artırımlarından geçtiğini düşündüğünü dile getirdi.

Faizler yükseltilmeden enflasyonun düşmeyeceğini iddia eden Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, ECB'nin faizleri ekonomik büyümeyi kısıtlamaya başlayan düzeye yükseltmesi gerektiğini söyledi

Faiz artırımlarında en yüksek seviyenin ne olacağı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Lane, bunun, ekonominin para politikasındaki rekor düzeydeki sıkılaştırma döngüsüne nasıl tepki vereceğine bağlı olacağını iddia etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön