02 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Euro, bugün dolar kuru karşısında yüzde 0,5 değer kazarak yükselişe geçerken son dakika euro ile ilgili Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi. Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın, euro böyle olacak.



Euro, geçtiğimiz haftalarda dolar karşısında güç kazandı. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Fed'in bir hafta sonraki faiz toplantısında faizleri düşüreceğine yönelik gelen sinyaller dolar kurunun düşmesine neden oldu. Dolar endeksi 105 seviyesine kadar gerilerken euro dolar karşısında güçlenmeye başladı. Euro/TL kuru 19 TL rekorunu kırarak yukarı yönlü hamlesine devam  ediyor.

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Bugün ise euro dolar karşısında tekrar yüzde 0,5 değer kazandı. Euro kurunu yakından takip eden yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro kurunun ne kadar olacağını merak edip son dakika gelişmeleri takip ediyor. Bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan euronun kaderini belirleyecek kritik bir açıklama geldi. Peki euro ne olacak? Euro kuru yükselecek mi? İşte o açıklama...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön