20 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Euro, bugün dolar kuru karşısında yüzde 0,5 değer kazarak yükselişe geçerken son dakika euro ile ilgili Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi. Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın, euro böyle olacak.



AVRUPA MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Euro/dolar paritesi bugün Euro Bölgesi’ne ait PMI verileri öncesinde yüzde 0,5 artışla 1,0348 seviyesinden işlem görüyordu. Bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından, faiz artırımı temposuna devam edeceğine yönelik sinyaler gelmeye başladı. Bu durum bankanın faiz artışına gideceğine dair beklentiler oluşturmaya başladı. Faiz artışlarının gerçekleşmesi halinde euro kurunun yükselişi kaçınılmaz olacak. Enflasyon şu anda yüzde 10'un üzerinde seyrediyor.

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Yönetim Konseyi üyesi Gediminas Šimkus, Salı günü yaptığı açıklamada ECB'nin Aralık ayında faizleri en az yarım puan artırması gerektiğini söyledi.

Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? Euro/TL kaç lira? İşte son dakika euro kuru 23 Kasım 2022...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön