10 / 05 / 2024

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da araç tescilleri Haziran ayında yüzde 19 oranında arttı. Araç satışlarında yükseliş serisi 11. aya ulaşırken, elektrikli otomobil satışları sadece Almanya’da yüzde 64 oranında artış gösterdi.



WOLKSWAGEN LİDER KONUMDA

Tüm yakıt türleri dahil olacak şekilde ise Volkswagen AG, geçen yıla göre yüzde 27 artışla 325 bin 612 teslimat gerçekleştirerek bölgede en çok binek otomobil satan şirket ünvanına sahip oldu.

Stellantis NV'nin satışları yüzde 2,5 azalarak 210 bin 495'e geriledi. Almanya'daki fabrikasında üretim kapasitesini artırmayı planlayan Tesla Inc. 47 bin 606 araç satarak yerel markalar Fiat ve Citroën'in önüne geçti ve bir yıl öncesine göre satışlarını iki kattan fazla artırmış oldu.

Avrupa da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa’da otomobil satışları artarken Türkiye’de de satış rekorları kırılıyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği rakamlarına göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları, Ocak-Haziran 2023 arasındaki 6 aylık dönemde yüzde 55,3 artarak 555 bin 867 adede yükseldi. Bu rakam, tüm zamanların en yüksek satış adedi olarak kayıtlarda yer aldı.

 


Geri Dön