27 / 04 / 2024

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da araç tescilleri Haziran ayında yüzde 19 oranında arttı. Araç satışlarında yükseliş serisi 11. aya ulaşırken, elektrikli otomobil satışları sadece Almanya’da yüzde 64 oranında artış gösterdi.



Avrupa'da otomobil satış rakamları, elektrikli otomobillere yönelik artan talep ve parça tedarikindeki iyileşme nedeniyle Haziran ayında da artmaya devam etti ve büyüme serisini 11. aya taşıdı.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre yeni araç kayıtları yüzde 19 oranında yükselerek 1,27 milyon adet olarak gerçekleşti. Elektrikli araç satışları yüzde 55 oranında artış sağlarken, özellikle dizel araç teslimatlarında yüzde 10 düşüş görüldü.

Otomobil üreticileri, yarı iletkenler gibi kritik bileşenlerde uzun süredir devam eden arz sıkıntılarının ortadan kalkmaya başlaması ile birlikte bekleyen siparişleri eritmeye devam ediyor. Ancak ortaya çıkan tabloda, elektrikli araçlara yönelik artan talep nedeniyle tedarik zinciri tıkanıklıklarının geri dönebileceği ve tüketicilerin artan yaşam maliyetleri ve yavaşlayan küresel büyüme nedeniyle harcamalarını kısabileceği şeklinde ve bu durum olumlu beklentileri de gölgeliyor.

ALMANYA’DA 53 BİN ELEKTRİKLİ ARAÇ SATILDI

Avrupa'nın en büyük otomobil pazarı olan Almanya'daki alıcıların elektrikli otomobillere olan ilgisi katlanarak artıyor. Alman kullanıcılar sadece Haziran ayında 52 bin 988 adet elektrikli araç satın aldı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64'lük bir artışı gösterirken, Avrupa'daki en yüksek rakam olarak da kayıtlara geçti.

Fransa’da 33 bin 280 elektrikli araç satışı gerçekleşti. Hollanda'da elektrikli araç satışı 13 bin 892 olurken, Almanya, Fransa ve Hollanda’nın elektrikli araç pazarının büyümesine katkısı 100 bin 160 adedi buldu.

 


Geri Dön