01 / 05 / 2024

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Rusya Ukrayna krizi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını uçurdu. Hollanda'da fiyatlar yüzde 30'dan fazla yükseliş kaydetti.



Rusya Ukrayna krizi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını uçurdu. Hollanda'da fiyatlar yüzde 30'dan fazla yükseliş kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminden sonra doğalgaz fiyatları büyük oranda artış yaşadı. Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan sonra Avrupa’da doğalgaz fiyatları, haftasonu enerji krizi oluşabileceğine yönelik endişelerle arttı.

Avrupa daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Hollanda TTF 1 ay vadeli doğalgaz fiyatları yüzde 30’dan oaranından fazla artarak megavatsaat başına 109 euroya ulaştı. Avrupa'nın tükettiği gazın  üçte biri Rusya tarafından ithal ediyor. Ayrıca ithal edilen gazın belli bir kısmı da Ukrayna üzerinden sağlanıyor.

Bloomberght'te yer alan habere göre, Capital Economics Başekonomisti Neil Shearing, “Daha fazla yaptırım Rusya’nın misillemesi tetikleyebilir. Bu da Batı Avrupa’ya olan enerji tedariğine zarar verebilir” açıklamasını yaptı.

100 TL ve üzeri doğal gaz faturası gelenler dikkat! Siz de faydalanabilirsiniz..

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön