30 / 04 / 2024

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kapasitesi genişletilerek Türkiye'nin en büyük doğal gaz deposu olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin, bugün açılacağını duyurdu.



Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Enerji arz güvenliğinin son derece kritik olduğu şu günlerde, Türkiye bu alanda dev bir yatırımı daha hizmete alınacak. Topraklarından 7 doğal gaz boru hattının geçtiği, 2'si deniz olmak üzere 4 LNG tesisinin yer aldığı Türkiye'de, doğal gaz depoların da kapasiteleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın öncülüğünde bir bir artırılacak. 

Ülke için stratejik öneme sahip olan 'kara gün dostu' bu doğal gaz depoları, aynı zamanda enerji arz güvenliğine de büyük katkı sağlayacak. İşte o tesislerden biri de Silivri'de yer alıyor" ifadeleri kullandı.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön