21 / 05 / 2024

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kapasitesi genişletilerek Türkiye'nin en büyük doğal gaz deposu olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin, bugün açılacağını duyurdu.



Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde de genişleme çalışmalarının devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Halihazırda 1,2 milyar metreküp olan Tuz Gölü'nde deponun kapasitesi de 5,4 milyar metreküpe çıkacak. Çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Bu tesisin de hizmete girmesiyle Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasitesi 10 milyar metreküpe ulaşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Türkiye'nin doğal gaz depolarının doluluk oranının yüzde 100 olduğunu ve tedarikçilerin sevkiyat programlarına uyduğu takdirde kışı bir sorun olmadan atlatacaklarını açıklamıştı." DHA


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön