02 / 05 / 2024

Avrupark Bahçekent'e 5 bin 500 ön talep geldi!

Avrupark Bahçekent'e 5 bin 500 ön talep geldi!

Bahçekent'te Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilecek bin 394 konutluk Avrupark'a 5 bin 500 ön talep geldi. Murat Kurum, "Bahçekent'te yatırım yapan herkes kazanacak" diye konuştu



İstanbul'un uydukentlerinden Bahçekent'te Emlak Konut güvencesiyle Cihan İnşaat ve Konut Yapı ortaklığında hayata geçirilecek Avrupark Bahçekent'te resmi satışlar başlamadan talep patlaması oldu. 11 Nisan'da satışa çıkacak bin 394 konutluk projeye, yerli yabancı 5 bin 500 ön talep alındı. Kayabaşı'nda yapılan yoğun projelerin bölgede uydukent oluşturduklarını kaydeden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgede 6 bin 500 bağımsız bölümün ihalesini yapıp, inşaatına başladıklarını söyledi. Kurum, "Bahçekent'te toplamda 10 bin bağımsız bölüm yapacağız. Burada 40-50 bin kişilik nüfus öngörüyoruz. Mega projelerin buraya yakın olması bölgenin cazibesini artırıyor. Bahçekent'te konutu alan da, satan da, arsa sahibi de kazansın diye yola çıktık" şeklinde konuştu. 


'Yüzde 80 kazandıracak' 

Emlak Konut ve firmalar henüz satış fiyatlarıyla ilgili anlaşmaya varamadı. Bölgede her gelir grubunun alım yapabilmesini istediklerini dile getiren Murat Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelir olarak orta grubun altında ulaşılabilir bir rakam planlıyoruz. Ödeme şartlarına da yine bu koşullarla izin vermeyi düşünüyoruz. Bu bölgede aylık geliri bin 500 TL olan alt gelir grubuna satış yaptık, sonra bu 2 bine çıktı. Bu anlamda agresif bir satış olacağını öngörüyoruz." Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala ise "İlk satışa çıktığında ev alanlar inşaat bittiğinde yüzde 80 kazanmış olacak" dedi. 


'Fiyatlar yükselirse tavrımızı koyarız'

Murat Kurum, Kayabaşı 5'inci Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin iptaliyle ilgili de açıklama yaptı. Kurum, "Emlak Konut'un ihaleleri çok yüksek gibi bir durum oluşmaya başladı. Bazı kişiler ihalelerimiz kendi projelerinin satışını yapıyor. Bölgede 15 bin bağımsız bölüm yapıyoruz. Fiyatları adım adım yukarı çekiyoruz. Burada da tavrımız budur, bu yüzden ihaleyi iptal ettik. Bir anda 1'den 3'e çıkarsa dur der, fiyatların yükselmesi durumunda tavrımızı koyarız" diye konuştu. 


Reklam yüzü Mustafa Denizli

Projenin reklam yüzü ise ünlü teknik direktör Mustafa Denizli oldu. Denizli, "Son olarak banka reklamında oynadım. İnşaat ve bankacılık zengin kurumlar. Emlak Konut ve şirketler ne dediysem yaptı" diye konuştu.


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön