16 / 05 / 2024

Avukatlık ücretlerine büyük zam

Avukatlık ücretlerine büyük zam

Bazı işlemler için alınan avukatlık ücretleri yüzde 200'den fazla artarken danışma ücreti de 675 liradan 1200 liraya çıktı.



Yargıtay’da görülen birinci derece davalar için 17 bin 800 lira ücret belirlenirken Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’da temyiz yoluyla görülecek davaların duruşması için 8 bin 400 lira avukatlık ücreti talep edilecek.

Avukatlık bürosundaki sözlü danışmanlıkta ilk bir saat için bin 200 lira ödenecek. Görüşmenin uzaması halinde ise takip eden her saat için 700 lira talep edilecek. Avukatın çağrı üzerine gideceği yerde istenecek sözlü danışmanlıkta ise ilk bir saate kadar 2 bin 500 lira avukatlık ücreti belirlenirken, izleyen her saat için bin 300 lira ek ücret talep edilecek.

Avukat tarafından yazılacak ve düzenlenecek her türlü dilekçe, ihbarname, ihtarname ve protesto için bin 900 ücret belirlendi. Geçtiğimiz yıl bu rakam bin 30 liraydı. Son dönemin en ihtilaflı konularından biri olan ev sahibi-kiracı ilişkilerini ilgilendiren kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında 2 bin 300 lira talep edilecek. Geçen yıl kira sözleşmesi için alınan ücret bin 350 liraydı. Tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi, vasiyetname, vakıf senedi gibi belgelerin hazırlanmasında ise 10 bin lira avukatlık ücreti geçerli olacak. Geçen yıl bu tür işlemler için alınan avukatlık ücreti ise 4 bin 100 liraydı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön