29 / 04 / 2024

Avukatlık ücretlerine büyük zam

Avukatlık ücretlerine büyük zam

Bazı işlemler için alınan avukatlık ücretleri yüzde 200'den fazla artarken danışma ücreti de 675 liradan 1200 liraya çıktı.



Türkiye Barolar Birliği 2022 – 2023 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) açıklandı. Adli tatilin sona ermesiyle yeni dönemdeki avukatlık ücretleri de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Avukatlık bürosunda bir saatlik danışma ücreti bin 200 liraya çıktı. Geçen yıl bu rakam 675 liraydı.

Açıklanan ücret tarifesine göre, uluslararası yargı niteliğindeki duruşmasız işlerde 33 bin 300, duruşmalı işlerde ise 57 bin 600 lira avukatlık ücreti ödenecek.

Ceza soruşturma evresindeki işler için alınacak bedel 2 bin 800 olurken sulh hukuk mahkemelerindeki açılacak davalarda 5 bin 500 lira avukatlık bedeli alınacak.

Öte yandan sulh ceza ve infaz hakimliklerinde görülecek davalar için 4 bin lira ücret ödenirken, asliye mahkemelerindeki davalar için 9 bin 200, ağır ceza mahkemelerindeki görülecek davalar için ise 17 bin 400 lira avukatlık ücreti ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön