29 / 04 / 2024

Avustralya'da 28 Eylül'de bazı emlak hizmetlerine izin verilecek!

Avustralya'da 28 Eylül'de bazı emlak hizmetlerine izin verilecek!

Avustralya’nın Melbourne kentinde yasaklar iki hafta daha uzatıldı. 28 Eylül'de vaka sayılarının 30 ile 50 arasında olması halinde bazı emlak hizmetlerine izin verilecek...



Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en fazla etkili olduğu Avustralya’nın Melbourne kentinde, gece sokağa çıkma yasağını da kapsayan ve 13 Eylül’e kadar yürürlükte olan sıkı yasaklar iki hafta daha uygulanacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne’de düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 salgını sebebiyle yaşanan can kayıpları, yeni vaka sayıları ve uzatılan Kovid-19 yasaklarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Son 24 saatte 63 kişiye Kovid-19 teşhisi konulduğunu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getiren Başbakan Andrews, salgını durdurmak için 2 Ağustos’ta ilan edilen eyalet genelindeki "felaket durumu" ve eyaletin başkenti Melbourne’daki sokağa çıkma yasağı uygulanmasının iki hafta daha (28 Eylül’e kadar) uzatıldığını duyurdu. 

- Melbourne’daki yasaklar 4 adımda normale dönecek

Şehirdeki koronavirüs yasaklarının yılbaşından önce sona ermesi için 4 aşamadan oluşan yol haritasına değinen Başbakan Andrews, şunları kaydetti: 

"Eyaleti çabuk açarsak üçüncü dalga başlayabilir, yavaş yavaş, güvenli adımlarla açmak istiyorum. Eyaleti açmak ve açık tutmak istiyorum ancak bunu yapabilmek için bu adımları atmamız gerekiyor. Normal bir Noel yaşamak istiyorum, bunun içinde bunları yapmamız lazım."

Eyaleti açma planının 28 Eylül’de uygulamaya girecek ikinci aşamasına göre, vaka sayılarının 30 ile 50 arasında olması halinde 21.00-05.00 saatlerindeki sokağa çıkma yasağı sürecek fakat dışarda egzersiz yapma süresi 1 saatten 2 saate çıkarılacak ve açık hava toplantılarda en fazla 2 evden 5 kişinin bir araya gelmesine izin verilecek. 

Ayrıca ikinci aşamada, çocuk bakım merkezleri yeniden açılacak, bazı emlak hizmetlerine izin verilecek ve açık yüzme havuzları da tekrar faaliyete geçecek.

Almanya'da konut kiralarının artması protesto edildi!


Geri Dön