15 / 05 / 2024

Avustralya emlak faaliyetleri

Avustralya emlak faaliyetleri

Avustralya’nın Melbourne kentinde yasaklar iki hafta daha uzatıldı. 28 Eylül'de vaka sayılarının 30 ile 50 arasında olması halinde bazı emlak hizmetlerine izin verilecek...

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde yüzde 4,35'e ulaşan faiz oranına rağmen artmaya devam ediyor. 

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Emlakçılar süre uzatımı istemiyor!

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik dahilinde emlak aracılık faaliyetleri yalnızca Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek.

Avustralya'da 28 Eylül'de bazı emlak hizmetlerine izin verilecek!

Avustralya’nın Melbourne kentinde yasaklar iki hafta daha uzatıldı. 28 Eylül'de vaka sayılarının 30 ile 50 arasında olması halinde bazı emlak hizmetlerine izin verilecek...

Emlak Katılım Bankası'nın faaliyetleri meclis gündeminde!

Emlak Katılım Bankası'nın konut sektöründe stokların eritilmesine yönelik faaliyetleri ve bu stokların hangi firmalara ait olduğu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yetkisi olmayan emlak faaliyetleri yürütemez!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, ''İster kiracı olsun, ister müteahhit olsun kimse kendi adlarına kayıtlı taşınmazlar dışındaki yerlerin satış ve kiralamalarına aracılık edemez. Emlak faaliyetleri sadece yetki belgeli emlak işletmeleri tarafından yapılabilir'' dedi.

Müteahhitler emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak faaliyetleri artık Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Yetki belgesi alamayan müteahhitler emlakçılık yapamayacak.

16 soruda Emlak Bankası!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. 26 Şubat tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK),kararıyle Emlak Bankası geri döndü. Peki, Emlak Bankası nedir? Emlak Bankası faaliyetleri neler? İşte merak edilen her şey... 

Emlak Bankası nedir?

Türkiye Emlak Katılım Bankası, Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile resmen faaliyete geçti. Peki, Emlak Bankası nedir? Emlak Bankası'nın faaliyetleri neler? 

Emlak Bankası'nda yeni dönem!

Türkiye Emlak Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, düzenlenen toplantıda bankanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sayın, ''Bankamız, gerçekleştireceği projelerle ülkemize hizmette övünecektir'' diye konuştu.

Bursa, CNR Emlak Ankara Fuarı'na katılacak!

Eylül'de ATO Congresium'da gerçekleşecek olan CNR Emlak Ankara Fuarı'nda yer alan Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra coğrafyası, kültürü, faaliyetleri ve etkinlikleri gibi birçok özelliğini de müteahhit ve ziyaretçilere tanıtma fırsatı bulacak.

Avustralya'daki köy 10 milyon dolara satılığa çıkarıldı!

Avustralya'da bir köy onlarca evi, 35 büyükbaş hayvanı ve gölüyle birlikte satışa çıkarıldı. Köyün fiyatı 10 milyon dolar. Emlakçı Blacklow, köyün yılda 1,5 milyon ABD dolarından fazla gelir getirmesini beklediklerini söylüyor.

Avustralya emlak faaliyetleri Haberi

Avustralya emlak faaliyetleri

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en fazla etkili olduğu Avustralya’nın Melbourne kentinde, gece sokağa çıkma yasağını da kapsayan ve 13 Eylül’e kadar yürürlükte olan sıkı yasaklar iki hafta daha uygulanacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne’de düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 salgını sebebiyle yaşanan can kayıpları, yeni vaka sayıları ve uzatılan Kovid-19 yasaklarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Son 24 saatte 63 kişiye Kovid-19 teşhisi konulduğunu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getiren Başbakan Andrews, salgını durdurmak için 2 Ağustos’ta ilan edilen eyalet genelindeki "felaket durumu" ve eyaletin başkenti Melbourne’daki sokağa çıkma yasağı uygulanmasının iki hafta daha (28 Eylül’e kadar) uzatıldığını duyurdu. 

- Melbourne’daki yasaklar 4 adımda normale dönecek

Şehirdeki koronavirüs yasaklarının yılbaşından önce sona ermesi için 4 aşamadan oluşan yol haritasına...