03 / 05 / 2024

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.



Avustralya'nın banliyölerinde gayrimenkul fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e kadar çıkan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre CoreLogic'in son verileri, uluslararası öğrenciler ve göçmenler tarafından desteklenmiş olan güçlü nüfus artışının bu eğilimin arkasındaki önemli bir faktör olduğunu gösteriyor.

Investingcom'da yer alan habere göre CoreLogic araştırma ekibinden Eliza Owen, Sidney'in bazı banliyölerinde gayrimenkul değerlerinde kayda değer senelik artışlar görüldüğünü söyledi. Thornleigh, sadece son çeyrekte yüzde 3,3'lük bir büyüme de dahil olacka şekilde geçtiğimiz sene yüzde 19,7'ye varan bir artış gösterdi. Strathfield da benzer bir senelik artışa tanık olmuş ve Five Dock yüzde 8,4'lük bir artış yaşamıştır.

Avustralya da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Söz konusu bu rakamlar Sydney'in denizaşırı ülkelerden yeni gelenler için cazibesini yansıtırken; kentteki medyan konut fiyatı şu anda 1.397 milyon dolardır. Bu cazibe yalnızca Sidney'le sınırlı değil; diğer kentlerde de göçmen akını sebebiyle kayda değer bir büyüme görülüyor. Örneğin, Melbourne'un Macgregor banliyösünde senelik yüzde 19,7'ye varan bir artış yaşandı.

Perth'de Yokine banliyösü senelik yüzde 17,3'lük önemli bir artış gösterirken, Adelaide'in Taperoo'su yüzde 12,7 oranında arttı. Bu büyüme, Avustralya'nın enflasyon oranının yüzde 5.4 ile Yeni Zelanda hariç çoğu OECD ülkesini geride bıraktığı bir döneme denk geliyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre hazine bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve göçün mali yıl için 315 bin olan ilk tahminini geçebileceğini ve Avustralya'daki önemli şehir merkezlerinde talebin arzı aşmaya devam etmesi sebebiyle konut piyasasına daha fazla baskı yapabileceğini öngörüyor.

ÇİN'DE KONUT FİYATLARINDA DURGUNLUK HAKİM

Aktarılan detaylara göre Çin'de son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel şekilde konut fiyatlarındaki durgunluk hakim.

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından resmen açıklanan konut fiyat endeksine göre, 2023 yılının Ekim ayında ülkedeki büyük ve orta ölçekli 70 şehrin 56'sında yeni konut fiyatları, 67'sinde de 2. el konut fiyatları önceki aya kıyasla azalış gösterdi.

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

 

 

 


Geri Dön