02 / 05 / 2024

Avustralya’nın Victoria Eyaleti'nden Türkiye'ye ofis!

Avustralya’nın Victoria Eyaleti'nden Türkiye'ye ofis!

Avustralya’nın Victoria Eyaleti, iki ülke arasındaki yatırımları güçlendirmek için Türkiye’de ofis açacak, enerji, maden, inşaat ve tarım alanındaki iş birliklerini artıracak...



AVUSTRALYA'NIN Victoria Eyaleti, Türkiye ile güçlü ticari ilişkilere verdiği önemi ve bağlılığı göstermek amacıyla Türkiye’de ofis açma kararı aldı. İki ülke arasındaki yatırımları kuvvetlendirmek için Türkiye’de ofis açacak olan Victoria Eyaleti; Türkiye ofisi ile enerji, alt yapı, maden, inşaat ve tarım alanındaki iş birliklerini güçlendirerek 1,6 milyar Avustralya doları olan karşılıklı ticaret hacmini daha da yukarılara taşıyacak. Ofisin açılışını ise  İzmir  doğumlu Victoria Eyaleti’nin KOBİ, İnnovasyon ve Ticaretten Sorumlu Bakanı Adem Somyürek gerçekleştirecek. 


2015 AVUSTRALYA YILI OLACAK 


Somyürek, Türkiye ve Avustralya arasındaki bağların Anzak Günü kutlamaları ve 2015’in Avustralya’da 'Türkiye Yılı', Türkiye’de de 'Avustralya Yılı' ilan edilmesi ile güçlendiğini vurguladı. Bakan Somyürek, Victoria Eyaleti ve Türkiye arasında gelişime açık önemli ticaret ve yatırım fırsatlarının olduğunu belirtti.


EN BÜYÜK 33'NCÜ TİCARİ ORTAK 


Avusturalya Büyükelçisi James Larson ise, Türkiye, Avustralya’nın 33’ncü en büyük ticari ortağı konumunda olduğunu söyledi. 2013 yılında Türkiye 921 milyon Avustralya Doları altın, kömür, medikal malzemeler ve buğday ithal ederken, Avustralya 644 milyon Avustralya Doları tutarında metal, denizcilik ürünü, binek otomobil, meyve, sebze ve kuruyemiş ihraç etti. 


Akşam


Geri Dön