28 / 04 / 2024

Avusturya'dan flaş hamle! Avusturya enerji şirketlerinden ek vergi alacak!

Avusturya'dan flaş hamle! Avusturya enerji şirketlerinden ek vergi alacak!

Avusturya'da devlet, 'fazla vergi' adı altında enerji şirketlerinden vergilerin yaklaşık yüzde 40'ını toplamaktadır.



Başbakan Yardımcısı Werner Kogler ve Maliye Bakanı Magnus Brunner, düzenlediği basın toplantısında, enerji şirketleri için yeni vergi rejimleri kuracak olan "Enerji Krizine Katkı" yasasını açıkladı.

Buna göre, petrol ve gaz şirketlerinin 2018'den 2021'e kadar olan yıllık ortalama kazançları dikkate alınarak, belirtilen dönem için ortalama yıllık gelirin yüzde 20'sini aşan her türlü enerji şirketi geliri vergiye tabidir.

Meclis görüşmelerinden sonra yürürlüğe girmesi beklenen düzenleme, enerji şirketlerinin fazla kazançlarından yüzde 40 civarında vergi alacak.

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

2-4 MİLYAR EURO GELİR ELDE EDİLMESİ HEDEFLENİYOR!

Hükümet, bunun Maliye Bakanlığı'na her yıl 2 milyar ila 4 milyar avro getireceğini ve gelirlerin enerji krizi nedeniyle sıkıntı çeken hane halklarına ve iş yerlerine yardım edileceğini açıkladı.

2023'ün sonuna kadar planlanan yönetmelik, enerji üretim şirketleri için kilovat başına geliri sınırlayacağını söylüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön